Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Örtü altı nektarinde ilk hasat yapıldı 

Örtü altı nektarinde ilk hasat yapıldı, üretici memnun

Türkiye'de her mevsimde yeni sezona merhaba diyen meyvelerin üretimini gerçekleştiren Mersin’in Silifke ilçesinde tüysüz şeftali olarak da bilinen nektarın cinsi şeftalinin hasadı yapıldı.


İlk üründen 2 ton hasadı gerçekleştirilen nektarın cinsi şeftaliyi, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gönderdiklerini belirten üretici Remzi Çoban, Silifke bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiğini, kilosunu 5 TL’den gönderdiği meyvenin fiyatından da oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Nektarin cinsi çağlanın sadece olgunlaşmış meyvesini değil, çağlasını da satarak hem ek gelir elde ettiklerini, hem de seyreltme işlemi ile olgunlaşan meyvelerin daha kaliteli olmasına ortam hazırladıklarını belirten Çoban, “Silifke’de ilk kez nektarın cinsi şeftaliyi biz yetiştirdik. İki yıldır üretimini yapıyoruz. Fidanlarını dikeli sadece iki yıl oldu ama oldukça memnunuz. Getirisinden iyi bütün üreticilere tavsiye ediyoruz”. diye konuştu.

Örtü altında yetiştirdikleri meyveden dönüm başına 2,5-3 ton ürün beklediklerini açıklayan Üretici Çoban, “Şu anda benim 7 dönüm bahçem var. Bu yedi dönüm seradan inşallah 20 ton ürün hasat etmeyi düşünüyoruz. Biz bu durumdan oldukça memnunuz.

Nektari’nin hem çağlasını hem olgun meyvesini sattık. Buda bize ek gelir imkanı oldu. Bir taşla iki kuş vurduk. Güzel bir gelir kapısı olduğu için ekmeğini biz gibi topraktan çıkaran diğer çiftçi kardeşlerimize de tavsiye ediyoruz. Alternatif olarak değerlendirebilirler.” şeklinde konuştu.

Silifkeli üreticilerin erkenci üretim noktasında günden güne geliştiğini belirten Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, ilçenin nektarın cinsi çağlada da başarı gösterdiğini dile getirdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Örtü altı nektarinde ilk hasat yapıldı, üretici memnun
Link: Örtü altı nektarinde ilk hasat yapıldı, üretici memnun




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız