Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hasçetin Hayvancılık'tan 5 milyon TL'lik yatırım

Mehmet Çetin, kurduğu Hasçetin Hayvancılık Limited Şirketi ile 5 milyon liralık yatırıma imza attı.


BALIKESİR - Hayvancılık sektörüne giriş yapan Mehmet Çetin, kurduğu Hasçetin Hayvancılık Limited Şirketi ile 5 milyon liralık yatırıma imza attı. Çetin, gelecek yıl 2 milyon liralık daha yatırım yaparak, 600 büyükbaş hayvana ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Hayvancılık sektörüne yaptıkları yatırımı da değerlendiren Mehmet Çetin, "Dışarıdan gelen ithal karkas et piyasadaki 5-6 sektörü birden yok ediyor. Özellikle deri ve sakatat sektörlerini olumsuz etkiledi. Hayvan dışarıda kesildiği için piyasada der ve sakatat bulmak zorlaştı. Bu iş ne üreticiye ne de tüketiciye yaradı. Önemli olan karkas etin değil canlı hayvanın gelmesidir" şeklinde konuştu.

30 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Mehmet Çetin, sağmal 250, toplamda 500 hayvanın bulunduğunu ifade etti. Çiftlik kapasitesinin 600 hayvan olduğunu belirten Çetin gelecek yıl yapacakları 2 milyon liralık yatırımla kapasiteyi genişleteceklerini söyledi.

Süt sığırcılığında önümüzü göremiyoruz ifadesinde bulunan Çetin, açıklanan fiyatların şu anda uygulandığını fakat prim oranlarının düştüğünü söyledi. Fiyatlarda yem sektörü gibi inişli çıkışlı olduğunu söyleyen Çetin, dalgalanmaların bir an önce durması gerektiğini savundu.

Mehmet Çetin, sütteki dalgalanmaların özellikle kış aylarında üretimin çok tüketimin az olmasından kaynaklandığının altını çizdi. Çetin, süt sığırcılığında işletmelerin çarkının özellikle döngüsünü süt olduğunu söyleyerek buzağılarında asıl önemli rolün oynadığını vurguladı.




http://www.kobiden.com

Ekleme Tarihi
02.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hasçetin Hayvancılık tan 5 milyon TL lik yatırım
Link: Hasçetin Hayvancılık'tan 5 milyon TL'lik yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız