Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Eylül 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çinli firma hazır gıda yatırımı için Afyon 

Çinli firma hazır gıda yatırımı için Afyon'a gelecek

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, Çinli dondurulmuş hazır gıda firmasının yatırım için Afyonkarahisar’a geleceğini söyledi.


Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Şubesi’nin davetlisi olarak ikinci kez Afyonkarahisar’a gelen Gong, son dönemde Çin ile Türkiye arasından ticaret hacminin genişlemesi adına ciddi anlamda anlaşmalar yapıldığını söyledi.

        Ulaştırma, enerji, gıda, madencilik alanında Çinli iş adamlarının Türkiye’de yatırımlar yaptığını ifade eden Gong, bu yatırımlardan Afyonkarahisar’ın da pay alması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Afyonkarahisar’ın gıda, mermer ve termal zenginlikleriyle Türkiye’de öne çıktığını ifade eden Gong, önümüzdeki aylarda Çinli iş adamlarıyla birlikte Afyonkarahisar’a bir ziyarette bulanacaklarını kaydetti. Çin’de hazır gıda sektöründe söz sahibi olan bir firmayı da yatırım yapması konusunda Afyonkarahisar’a yönlendireceğini belirten Gong, “Özellikle kendilerine burayı tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunacağım. Öğrendiğime göre Afyonkarahisar aynı zamanda Türkiye’nin yumurta üretim merkezi. Bunun dışında yaz ayında yapılan biber ve kiraz festivallerine de katılacağız.” dedi.

        TOSYÖV Afyon Şube Başkanı İhsan Beşer de iki ülkenin kaynaşması adına Çin’de dil kursu açılacağını, Çin hükümetinin de buraya katılanları burs vererek destekleyeceğini söyledi. Beşer, “Biz TOSYÖV olarak ortak bir kadro vereceğiz ve bunu Çin Kültür Müsteşarlığı ile birlikte projelendireceğiz. Bir yıl gençlerimize onların burslarıyla kurs alacaklar.” dedi.
        
        Beşer, Çinli hazır gıda firmasının Afyonkarahisar’da yatırım için gelecek olmasının da son derecek sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu da Büyükelçi Gong'u Afyonkarahisar’da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın yer altı ve yer üstü zenginliklerin Çinli yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini belirterek, gıda, turizm ve madencilik alanında her zaman ortak yatırımlar yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

CİHAN

Ekleme Tarihi
03.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çinli firma hazır gıda yatırımı için Afyon'a gelecek
Link: Çinli firma hazır gıda yatırımı için Afyon'a gelecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız