Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kımıl Zararlısı 

Kımıl Zararlısı Ovaya İniyor

Hububat ürünlerini tehdit eden kımıl zararlısının Ereğli'deki yoğunluğunu tespit ederek erken mücadele için çiftçileri haberdar edebilmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Murat Kurt ve Mahmut Yavuz ile birlikte kışlaklarda kımıl zararlısı inişlerini takip ederek bilgi verdi.


Kımıl zararlısının hububat alanlarına inmeden önceki barınma yeri olan kışlaklarda incelemelerde bulunan Özgüven, şu an itibariyle kışlaklardaki kımıl popülasyonunun yüzde 50'sinin hububat alanlarına indiğini belirterek, "İlçe Müdürlüğü ekipleri olarak buradaki gevenlerin altına bakarak ne kadarlık kısmın ovaya indiğini tespit ediyoruz.

Havaların ısınmasıyla birlikte geriye kalan yüzde 50'lik popülasyonda yakın zamanda hububat alanlarına doğru iniş yapacaktır. Kımıl zararlısını çiftçimizin malumu olduğu üzere özellikle kardeşlenme döneminde hububatın en büyük düşmanı durumunda. İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz Ereğli'nin bütün hububat alanlarını gezerek durum tespitlerini sürdürüyor.

Bu konuda üreticilerimizi bilgilendirmek ve gerekli mücadelenin zamanında başlatılması için Belde Belediyeleri, köy muhtarlıkları, sulama kooperatifleri ve özellikle görsel ve yazılı iletişim araçlarıyla duyurularımızı kamuoyuna sunuyoruz." dedi

Kımıl zararlısıyla mücadelede üreticininde üzerine düşeni yaparak arazilerini gezmeleri gerektiğini hatırlatan Özgüven, kımıl görülen arazilerde İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarının tavsiyeleri doğrultusunda mücadele yapılması gerektiğini söyledi.







http://haberler.com

Ekleme Tarihi
03.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kımıl Zararlısı Ovaya İniyor
Link: Kımıl Zararlısı Ovaya İniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız