Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ordu’da Likapa Fidanları Filiz Verdi 

Ordu’da Likapa Fidanları Filiz Verdi

ORDU (İHA) - Ordu’da fındığa ek gelir ürünleri arasına alınarak 2010 yılında tesis edilen bahçelerde dikimleri yapılan likapa fidanları filiz vermeye başladı.


Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının likapa bahçelerinde yaptıkları kontrollerde fidanlarının gelişimlerinin iyi olduğu gözlemlendi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2010 yılında temin edilen Brigitte Blue, Duke ve El Crop çeşitleriyle tesis edilen bahçelerde kontroller sırasında üreticilere yetiştiricilikle ilgili bilgiler verilirken yabancı ot mücadelesine karşı ise malçlama yapılmasının faydalı olacağı bilgileri aktarıldı. Henüz verim çağına gelmeyen likapa fidanlarından önümüzdeki yıllarda ürün alınmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye’de ilk üretimi 2000’li yıllarda Rize’de başlayan ve halk arasında ‘yaban mersini’ olarak bilinen Likapa meyvesi, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop’un yüksek rakımlı bölgelerinde yöre halkı tarafından yetiştiriliyor. Yöre halkı tarafından reçel veya pekmez yapılarak tüketilen likapa, puding, meyveli kek, ekmek ve çöreklerde kullanılıyor. Pasta sanayisinin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan likapa, dondurulduktan sonra uzun yıllar sağlıklı bir şekilde pastalarda kullanılabiliyor. (İHA)

Ekleme Tarihi
05.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ordu da Likapa Fidanları Filiz Verdi
Link: Ordu’da Likapa Fidanları Filiz Verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız