Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Peynir Üretimi 

Kazancı Süt, Avrupa tipi peynir üretme hazırlığında

Peynir, yoğurt, tereyağı ve höşmerim üretimi yapan Kazancı Süt, 2013 yılında piyasaya sürmeyi planladığı Avrupa tipi peynirler için fizibilite çalışması yapıyor. Kazancı Süt’ün sahibi Halit Kazancı, üretim kalitesini daha da artırarak Avrupa tipi peynirler üreteceklerini, bunun için de makine yatırımı yapacaklarını söyledi.

Kazancı Süt ürünlerinin Bandırma ve Gönen’de bulunan üç satış noktası ile tüketicinin sofrasına ulaştığını aktaran Halit Kazancı, firmanın mevsime göre günde 4 ila 10 ton arasında çiğ süt işleme kapasitesi olduğunu ifade etti.

Geçen yıl altyapılarını daha da güçlendirmek amacıyla 400 bin TL değerinde makine alımı yaptıklarını söyleyen Kazancı, “Bu yıldan da 2013 yılındaki yatırımlarımız için planlamalara başladık. Üretimlerimizi Balıkesir ve civarında değerlendiriyoruz. Ayrıca kendimize ait Gönen’de iki, Bandırma’da da bir satış noktamız var” dedi.

Tamamen Kazancı markası ile üretimde bulunduklarını açıklayan Halit Kazancı, bu yıl yüzde 15 büyüme hedefleri olduğunu kaydetti. 2013 yılında Avrupa tipi peynirlerle sektöre yeni ürünler sunacaklarını dile getiren Kazancı, “Şu anda benzeşme ve uyum konusunda çalışmalarımız var. Avrupa’nın tükettiği bazı peynirleri Türk insanın damak tadına göre uyarlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Üretim kalitesini daha da yukarılara çekerek Avrupa tipi peynirler üreteceğiz. Bunun için de yurtdışından makine alımı planlıyoruz” dedi.

Ürünlerindeki kaliteyi artırmak için sütünden faydalanmak üzere 2013 yılında koyun ve keçi satın alacaklarını, böylece küçükbaş hayvancılık sektörüne de gireceklerini ifade eden Kazancı, şöyle devam etti: “Küçükbaş hayvan yatırımı için henüz bir sermaye belirlemedik. Ancak hammaddemizi kendimiz üretmek istiyoruz. Buna bağlı olarak da küçükbaş hayvancılık sektörüne de giriş yapacağız.”

İnternetten satışa başlayacak İnternet sitesi aracılığı ile e-satış sistemine de geçmek istediklerini söyleyen Halit Kazancı, bu çerçevede Türkiye’nin birçok yerine ürün gönderebileceklerini ifade etti.

Müşterilerin istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Kazancı, ürünlerini son tüketiciye ulaşana kadar takip ettiklerini kaydetti. Perakende ve mağazacılık sistemi ile uzun vadede büyümeyi düşündüklerini anlatan Kazancı, Uluslararası Gıda Güvenliği konusunda da çalışmaları olduğunu söyledi.

Sektörün sorunlarına da değinen Halit Kazancı, kendilerinin Gönen bölgesinde çalışan ve kayıtaltına alınmış çiftçiden ürün alım yaptıklarını ancak kayıtaltına alınmamış sütlerin rekabete zarar verdiğini söyledi. Çiğ sütün kayıtaltına alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Kazancı, fiyatların uzun vadede sabit kalmasının sektöre büyük fayda sağlayacağını belirtti.






http://www.kobiden.com

Ekleme Tarihi
06.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kazancı Süt, Avrupa tipi peynir üretme hazırlığında
Link: Kazancı Süt, Avrupa tipi peynir üretme hazırlığında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız