Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sütlüoğlu: Kuru çay kalitesinde imalat ustaları kilit durumunda
 
 RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuru çay kalitesi ve standardı noktasında imalat ustalarının kilit durumda olduğunu bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sütlüoğlu'nun, toplantı salonunda çay fabrikası imalat ustaları ile bir araya gelerek 2012 yaş çay sezonu öncesi istişare toplantısı yaptığı belirtildi.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Tarladan toplanan yaş çayın kaliteli olması çok önemli. Fakat bu başlı başına yeterli değil. Çayın fabrikalarda imalat süreci içerisinde tekniğine uygun olarak üretilmesi çok daha önemli. İmalat sürecinin yakından takip edilmesi çok önemli. Çayı yeteri kadar soldurmazsanız, kıvırmazsanız, yeteri kadar çay fermente olmazsa, fırınlardan kurumadan çıkarsa, yüksek ısıdan dolayı yanık çıkarsa, iyi tasnif yapmazsanız, iyi aldığımız kalitesiz üretmiş oluruz. Bütün gayretler, emekler, boşa gider. Çünkü imalattaki her yanlışlık pazarda tepki topluyor. Kalitesiz ürün tüketicilere yapılmış bir saygısızlık olur. Hepimiz bu kurumda çalışıyoruz, bu kurumdan ekmek yiyoruz.
 
Çocuklarımızı bu kurumdan aldığımız paralarla, çaydan aldığımız paralarla geçindiriyoruz. Sağlık hizmeti alıyor, çok yönlü istifade ediyoruz. Bunun karşılığında da yapmamız gereken işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Çalışmadan gayret etmeden para kazanmak övünülecek bir şey değil, aksine çok ayıp ve utanılacak bir şeydir. İmalat ustaları kurumun çok kritik elemanları ve çok önemli bir yerdedir. Kuru çay kalitesi ve standardı noktasında imalat ustaları kilit durumdadır. Yıllarca bu işin içindeki kazanımları, tecrübeleri kaliteye dönüştürmeleri gerekiyor. Geçmişte yapılan kaliteli işler daha da artırılarak yapılmalı. İmalat ustası kaliteli ürün için doğru olanı cesaretle yapmalı."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kuru çay kalitesinde imalat ustaları kilit durumunda, İmdat Sütlüoğlu,çaykur
Link: Sütlüoğlu: Kuru çay kalitesinde imalat ustaları kilit durumunda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız