Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TSÜAB 

TSÜAB 2012 Olağan Genel Kurulu -Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Ses: ''Avrupa Birliği çiftçisinin potansiyel tehdit algılamasında Türkiye birinci sırada''

ANKARA (A.A) - Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Hakkı Şafak Ses, Türkiye'de GDO'lu ürünler konusunda kasıtlı bir propaganda yapıldığını belirterek, ''Avrupa Birliği çiftçisinin potansiyel tehdit algılamasında Türkiye birinci sırada'' dedi.

     Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurula Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Hakkı Şafak Ses, TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun ve genel kurul üyeleri katıldı.

     Genel kurulun açılışında konuşan Ses, ''Şu anda Türkiye tarım sektöründe 7 büyük ülke arasında. Avrupa Birliği çiftçisinin potansiyel tehdit algılamasında Türkiye birinci sırada. Bizim 3 liraya 5 liraya yediğimiz salatalığı domatesi, Avrupa 25 liraya 30 liraya yiyor'' diye konuştu.

     GDO'lu ürünler konusunda çeşitli söylentiler çıkarıldığını ileri süren Ses, çıkarılan yasalarla GDO'lu tohumun ülkeye girişi ve üretiminin yasakladığını hatırlatarak, bunun vatandaşa doğru anlatılması gerektiğini kaydetti.

     Ses, bazı basın organlarının bu konuda yaptığı haberleri de eleştirerek, bu yolla milyonlarca çiftçi ve üreticinin alın terinin bir kalemde silinip atıldığını ifade ederek, ''Türk tohum endüstrisi hakkında yalan yanlış bilgiler anında kamuoyunda karşılığını bulacak'' dedi.

     Hibrit ve GDO arasındaki farkı bıkmadan anlatacaklarını dile getiren Ses, Türk tohumcusunun da yurt dışı pazarlarında hibrit tohumları satar duruma geldiğini bunun da başka satıcıların piyasasını tehdit etme anlamına geldiğini söyledi.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise dünyanın pazar oluşturma konusunda acımasız olduğunu, kendi çıkarı doğrultusunda tek yönlü yönlendirme yapamaması halinde bilgi kirliliği oluşturarak tüketicinin kafasında soru işareti oluşturduğunu belirtti.

     Genel kurula yarın da devam edilecek.


Ekleme Tarihi
05.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: AB çiftçisinin potansiyel tehdit algılamasında Türkiye birinci sırada,TSÜAB,tohum
Link: AB çiftçisinin potansiyel tehdit algılamasında Türkiye birinci sırada




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız