Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzincan’da Zerdali Projesi İle Sanayi Meyveciliği Gelişiyor 

ERZİNCAN’DA ZERDALİ PROJESİ İLE SANAYİ MEYVECİLİĞİ GELİŞİYOR 

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sanayi meyveciliğini geliştirmek amacıyla 17 bin zerdali fidanını çiftçilerle buluşturdu. Erzincan İl Özel İdaresi tarafından sübvanse edilen ve çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan zerdali fidanları Erzincan’da sanayi meyveciliğinin önünü açacak. Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından yetiştirilen ve çiftçilere dağıtılan zerdali fidanları toprakla buluşurken, Tunay Gıda Meyve Konsantre Tesisi ise üretilecek olan meyvelere alım garantisi veriyor.


Zerdali fidanlarının dağıtımı aşamasında açıklamada bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek, Erzincan İl Özel İdaresinin projeyi desteklediğini ve 2 yıldır devam eden proje kapsamında 2011 yılında 22 bin, 2012 yılında ise 17 bin zerdali fidanının toprakla buluştuğunu söyledi. İl Müdürü Lek, Erzincan’ın meyvecilik için son derece uygun bir bölge olduğunu hatırlatarak, sanayi meyveciliğini geliştirmek üzere de projeler ürettiklerini söyledi. Lek projeyi destekleyen Erzincan İl Özel İdaresine ve fidanları yetiştiren Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne teşekkür etti.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Hüsrev Öz ise zerdalinin Erzincan’ın yerel çeşitlerinden biri olduğunu ve meyve suyu üretimi için en iyi asit değerine sahip olduğunu söyledi. Zerdalinin anavatanı olan Erzincan’da bu popülasyonun daha da geliştirilmesi adına çalışmalar ve ar-ge çalışmaları yaptıklarını söyleyen Öz, önümüzdeki yıllarda Erzincan genelinde zerdali popülasyonunun artacağını kaydetti.

Ekleme Tarihi
06.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Erzincan da Zerdali Projesi İle Sanayi Meyveciliği Gelişiyor
Link: Erzincan’da Zerdali Projesi İle Sanayi Meyveciliği Gelişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız