Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
METİP, Tarım İşçilerini Sevindirdi 

METİP, TARIM İŞÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ 
 
TARIM ALANLARINDA ÇALIŞMAK İÇİN YOZGAT'A GELEN İŞÇİLER, ÇADIRLARINA ELEKTRİK İSTİYOR 

YOZGAT (İHA) - Güneydoğu illerinden tarım alanlarında çalışmak için Yozgat'a gelen mevsimlik tarım işçileri, devlet tarafından sağlanan yeni çadırlara yerleşmeye başladı.
 
Şanlıurfa'dan tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat'ın Yerköy ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri, Çakırhacılı köyü yakınlarında Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında İl Özel İdaresi tarafından sağlanan çadırlara yerleşmeye başladı. Devlet tarafından sağlanan çadırların kendi çadırlarına göre çok iyi olduğunu belirten işçiler, şuanda tek ve en büyük eksiklerinin elektrik olduğunu söyledi. Şanlıurfa'dan Yerköy'e gelen Mahmut Güç isimli tarım işçisi, devletin kendilerine sağladığı çadırın çok güzel olduğunu belirterek, "Bizim çadırlarımız çabuk yırtılıyor, kışın soğuk yazın ise çok sıcak oluyordu. Bu çadır ise yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan koruyor. Biz kendimiz şahsen bu çadırı alamazdık. Bu çadırı sağlayan devletimize teşekkür ediyorum. Şuanda sadece elektriğimiz yok, elektriğimizi istiyoruz" dedi.

Mehmet Sımak, isimli tarım işçisi de "biz naylon ve bezden çadırlarda kalıyorduk, havalar ısındığı zaman çok sıcak oluyordu. Devlet bu çadırı verdi, güneş içeri yansımıyor serin oluyor. Allah razı olsun, bu çadırlar bizim için çok iyi oldu. Burada çocuklarla birlikte 300 yakın insan yaşıyor. Biz özellikle kadın ve erkekler için ayrı ayrı tuvalet yapılmasını istiyoruz. Elektrik yok, geceleri çok karanlık oluyor, elektriğimizin biran önce bağlanmasını bekliyoruz. İş konusunda çiftçinin mahsulü iyi olursa
bizimde işimiz oluyor. Şuanda henüz iş bulamadık. Bir hafta sonra işler başlayabilir" diye konuştu.

Devletimiz Suriye'den gelen mültecilere daha iyi bakarken bize o desteği sağlamıyor, "Bize de onlara sağladığı imkanlardan sağlasınlar. Burada elektrik yok, yol yok, çocuklarımız için oynayacakları parklar yok. Başbakanımıza Suriye'den gelen mültecilere sağladığı imkanları buradaki insanlarda sağlamasını istiyoruz. Başbakanımız bizim de sesimizi duysun" şeklinde konuştu

Kadınlar ise en büyük sorunun elde çamaşır yıkamak odlunu söyledi. Ayşe Özbay isimli kadın,"Tarlalarda çalıştığımız için çok sık çamaşır yıkıyoruz. Çamaşır makinemiz yok, elektriğimiz yok. Bize elektrik ve çamaşır makinesi versinler" dedi.

Uzun yıllardın tarım işçisi olarak çalıştığını ifade eden Ali Özbay," Şimdiye kadar böyle güzel çadırda yaşamadık. Bu çadırlar ev gibi yüksek ve geniş. Daha önce bez ve naylon çadırlarımız vardı, yağmurda sıkıntı yaşıyordu. Bu çadırlar çok güzel Başbakanımızdan ve devletimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Ekleme Tarihi
07.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: METİP, Tarım İşçilerini Sevindirdi
Link: METİP, Tarım İşçilerini Sevindirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız