Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete ‘süt’ eleştirisi 

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete ‘süt’ eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattıkları ‘okul sütü’ projesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır şehirdeki tüm okullarda süt dağıtmasına rağmen hiçbir öğrencilerin hastalanmadığını söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar’daki bir dizi ziyaret programının son durağında Avcılar Havuz Meydanı’ndaki İlkokullararası Folklor yarışmasının açılışına katıldı. Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. İlkokullarda süt dağıtımında bazı öğrencilerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır tüm okullarda süt dağıtmasına rağmen böyle bir sorun yaşanmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bir tek çocuğumuz bile hastaneye gitmemiştir. Onlar bir süt dağıtmaya kalktılar yüzlerce, binlerce çocuk kendisini hastanede buldu. Onlara ne diyorum biliyor musunuz? Ülkeyi size emanet ettiler yönet diye, yönetemiyorlar bunlar ülkeyi. Bir sütü bile dağıtamayan bir iktidar nasıl olur da Türkiye’yi yönetir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin ülkeyi korku ve baskıyla yönettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Size sözüm var. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar asla bizi yıldıramayacaklar. Biz yaşamımız boyunca baskılara boyun eğmedik. Şiddete boyun eğmedik. Nereden gelirse, nasıl gelirse gelsin, baskıya karşı mücadele etmek bizim kitabımızda vardır. Bizim özgürlük diye bir kaygımız var. Herkes özgür olmalı bu ülkede. Herkesin özgür olduğu bir yerde demokrasi olur.” dedi. Anamuhalefet Partisi lideri Kılıçdaroğlu ezan okunduğunu belirterek konuşmasına ara verdi.

'KILIK KIYAFETİN, İNANCIN AYRIMI OLMAZ'

Konuşmasında CHP olarak iktidara gelmeleri halinde herkesi kucaklayan bir anlayışla çalışacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kılık kıyafetin ayrımı mı olur. İnancın ayrımı mı olur, etnik kimliğin ayrımı mı olur? Karşımızda insan var. Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır insan. İnsana inanacağız, insana güveneceğiz. İnsana baş tacı edeceğiz ve insanın sorununu çözmek için mücadele edeceğiz. O mücadelenin partisi Mustafa Kemal’in partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kılıçdaroğlu, hükümet, süt eleştirisi
Link: Kılıçdaroğlu’ndan hükümete ‘süt’ eleştirisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız