Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Lisesi arazisine yapılan çim saha için suç duyurusu 

Tarım Lisesi arazisine yapılan çim saha için suç duyurusu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Tarım Meslek Lisesi arazisinin sentetik çim saha yapılmasına yönelik çalışma hakkında suç duyurusunda bulundu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ve oda üyeleri suç duyurusunda bulunmadan önce Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Doç. Dr. Aksoy, kuruluşunda 26 bin dekar iken bugün 500 dekar kalan Bursa Tarım Meslek Lisesi arazisinin, 580 ada 12 parselde 50 dekarlık alanda yeni bir yapılaşma başlatıldığını hatırlattı.

50 dekarlık bölümde sentetik çim saha yapılacağını öğrenilebildiğinin altını çizen Aksoy, şöyle devam etti: “Çalışmanın durdurulmasına yönelik her hangi bar ilerleme kaydedilemediği gibi yalnızca, 50 bin metrekareden geriye kalan bölümdeki çalışmaların ne olduğu veya ne olacağı ise belirsizliğini korumaktadır.”

Aynı alan üzerinde küçük ilave ve tadilatlarla kullanılacak bir futbol sahası bulunmasına rağmen, yeni sahaların yapılmasının gereksiz olduğunu savunan Aksoy, “Bursa Tarım Lisesi'ne ait 50 bin metrekare parselin tamamının kullanımı veya kaçak yapılaşmasını sağlayacak kanunların planlara aykırı çalışmaların sürdürülüp durdurulmaması nedeniyle başka Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediye Başkanlığı ve sorumluların hakkında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi başkanlığı ve DOĞADER tarafından suç duyurusunda bulunarak yapılan işlemin durdurulması ve sorumlular hakkında işlem yapılması talebinde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleri ile adliyeye giren Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, konuyla ilgili dilekçesini savcılığa teslim etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarım Lisesi arazisine yapılan çim saha için suç duyurusu
Link: Tarım Lisesi arazisine yapılan çim saha için suç duyurusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız