Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karacadağ pirincine ilgi  

Karacadağ pirincine ilgi -Siverek'te Karacadağ'ın eteklerinde bulunan ve büyük bölümü taşlık olan 20 bin dönüm arazide pirinç tarımı yapılıyor -Siverek Ziraat Odası Başkanı Polatoğlu: -''Bölgede halen 20 bin dönüm arazide pirinç ekiliyor ve yıllık ortalama 200 ton ürün elde ediliyor'' 

ŞANLIURFA (A.A) - Siverek'te, Karacadağ'ın eteklerinde bulunan ve büyük bölümü taşlık olan 20 bin dönüm arazide pirinç tarımı yapılıyor.

     Genellikle hububat ve pamuk tarımı ile hayvancılığın yaygın olduğu bölgede sönmüş volkanik bir dağ olan Karacadağ çevresinde yaşayan vatandaşlar son yıllarda alternatif tarım alanlarına yöneldi.

     Bu çerçevede bölgede ''Karacadağ pirinci'' olarak anılan ve kendine has lezzetiyle Türkiye'nin değişik kentlerinden ilgi gören pirinçten daha çok gelir elde etmeye başlayan üreticiler, pirinç tarımı için taşlık alanları temizleyerek tarlaya dönüştürmeye başladı.

     Burada pirinç üreten çiftçiler, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok kente gönderilen ''Karacadağ pirinci''ne olan talebi karşılamakta zorlanıyor.
    
     -''Eriyen kar ve yağmur sularıyla besleniyor''
    
     Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede halen 20 bin dönüm arazide pirinç ekildiğini ve yıllık ortalama 200 ton ürün elde edildiğini söyledi.

     Karacadağ'ın iklim yapısı ve coğrafi konumunun pirinç tarımı için oldukça elverişli olduğunu ifade eden Polatoğlu, bölgedeki arazilerde bulunan taşların temizlenmesiyle daha geniş bir alanda üretim yapılabileceğini belirtti.

     Bu sayede yöre halkının da yeni bir istihdam alanına kavuşacağını dile getiren Polatoğlu, şunları kaydetti:

     ''Bölgede halen 20 bin dönüm arazide pirinç ekiliyor ve yıllık ortalama 200 ton ürün elde ediliyor. Siverek'te üretilen pirinç kendine has lezzeti ve görünüşüyle büyük talep görüyor. Bunda, göletlerin eriyen kar ve yağmur sularıyla beslenmesinin rolü var. O nedenle daha geniş bir alanın pirinç tarımına kazandırılması gerekiyor. Bölgede devlet desteğiyle yeni göletlerin kurulması gerekiyor. Eğer üreticilere gereken destek verilirse üretilen pirinç miktarı 2 - 3 katına çıkabilir.''


Ekleme Tarihi
09.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Karacadağ pirincine ilgi
Link: Karacadağ pirincine ilgi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız