Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık Kurduyla Mücadele

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, fındık üreticilerini uyararak, fındık kurdu zararlısına karşı mücadele zamanının yaklaşmakta olduğunu bildirdi.


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çiftçilerimiz, 8 Mayıs 2012 tarihinden itibaren bahçelerini sık sık kontrol ederek fındıkların yüzde 50'si mercimek büyüklüğüne geldiğinde ilaçlı mücadeleye başlamalıdır.

İlaçlı mücadeleye bu yıl Sahil kolda 14 Mayıs 2012, Orta kolda 19 Mayıs 2012, Yüksek kolda 24 Mayıs 2012 tarihinde başlamalı ve bu mücadele en geç 10 gün içerisinde bitirilmelidir. İlaçlamada dekara (40-50 ocağa) verilen doz atomizörle 14-17 litre, pülverizatörle 30 litre su ile karıştırılarak atılmalıdır" denildi.

Açıklamada, ilaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, yapılan ilaçlama ile yaprak bitlerinin kontrol altına alındığı belirtilerek şöyle denildi: "İlaçlama başlamadan önce arıcılarına arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir.

İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlı bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir. Mücadelede tavsiye edilmeyen ilaçların kullanılmaması; herhangi bir kimyasal maddenin ilaçla kesinlikle karıştırılmaması ve ilaçlamanın bir seferde yapması

gerekmektedir. Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri şehirde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe de ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile diğer kurum ve kuruluşlarda görevli yetkili kişilerce yazılacak reçete karşılığında Bitki Koruma Ürünleri Satış Bayisinden alınarak Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi sahibi kişiler tarafından atılmalıdır. Daha geniş bilgi almak için üreticilerimizin İl, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" (İHA)

Ekleme Tarihi
09.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fındık Kurduyla Mücadele
Link: Fındık Kurduyla Mücadele




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız