Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
orman gülü balı projesi 

Orman Gülü Balı Projesinde Tübitak'la İşbirliği

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hazırladığı "Orman gülü balı" projesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile işbirliği yapacak.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, halk arasında acı bal olarak nitelendirilen ve tıbbi özellikleri olduğuna inanılan bal ile ilgili açıklama yaptı.

Ünal, açıklamasında, projenin üniversiteler tarafından ilgiyle takip edildiğini belirterek, "Orman gülü balı ile ilgili projemiz üç üniversitemiz tarafından ilgiyle karşılandı. Zaman zaman bu üniversitelerimizle işbirliği yapacağız. Bu çalışma, ülkemizde orman gülü balının grayatoksin içeriğinin belirlenmesine yönelik yapılacak ilk çalışma olacak. Tabi bunun İl Müdürlüğümüz tarafından projelendirilmesi bizim için gurur verici bir olay" dedi.

Projenin aynı zamanda yüksek lisans tezi olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından da takip edileceğini söyleyen Ünal, "Düzce Üniversitesi'nde Gıda Bölümü yok. Bu nedenle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans tezi konusu olacak ve bu, projeye bilimsel zenginlik katacak.

Şu anda orman gülü yapraklarından grayatoksin izole edilebilmesi amacı ile yaprak örneklerini toplayarak TÜBİTAK'a gönderdik. Onlar da bir yöntem belirlemek amacı ile çalışmalara başladılar. Projenin 2012 yılı Eylül veya Ekim aylarında sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında orman güllerinin yoğun olduğu alanlara Düzce Arıcılar Birliği üyeleri tarafından kovanlar konularak bal toplanacak ve arıcılara İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından eğitim verilecek. (AA)

Ekleme Tarihi
09.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Orman Gülü Balı Projesinde Tübitak la İşbirliği
Link: Orman Gülü Balı Projesinde Tübitak'la İşbirliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız