Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ereğli 

Ereğli'de yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaban mersini yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla dikilen fidanların yakında meyve vereceği belirtildi. Bayat köyünde başlatılan çalışmaları Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da yakından takip ediyor.


Ereğli Kaymakamlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve Ereğli İşadamları Derneği (ERİD) tarafından çiftçilere gelir sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar meyvelerini yakında vermeye başlayacak. ERİD'in köylerdeki vatandaşların gelir seviyesini yükseltmek amacıyla Kaymakamlık ve Tarım İl Müdürlüğü ile başlattığı Bayat köyündeki ortak çalışmada, yurt dışından sürekli olarak talep edilen yaban mersini fidanları mart ayında dikilmişti.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve ERİD yönetiminin ziyaret ettiği Nevzat Cebesoy adlı çiftçi, bahçesine diktiği fidanların son durumu hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık 3 ay sonra meyvelerin toplanmaya başlayacağını kaydeden Cebesoy “Daha önce kivi, bal, fındık, salatalık yetiştiriyordum. Geçtiğimiz senelerde de 20 dönümlük arazime 2 ayrı çeşit Amerikan cevizi diktim.

Son olarak diktiğim ceviz fidanlarının hemen karşısında bulunan 5 dönümlük arazimi de değerlendirmek istedim. Yaptığım araştırmalar sonrasında halk dilinde mavi yemiş olarak bilinen yaban mersinini yetiştirmeye karar verdim. Ancak fidanların temininde ve alınmasında sıkıntı yaşadım. Daha sonra ERİD yöneticileriyle bu konuyu paylaştım. Ereğli Kaymakamlığı ve İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte bana fidanları temin ettiler. Yaklaşık 450 adet fidanın dikimini 2 dönümlük araziye yaptım. Şimdi ise fidanların vereceği meyveleri bekliyorum.” dedi.

ERİD Başkanı Abdurrahman Şentürk ise dernek olarak amaçlarının sadece sanayicilerin değil, köylülerin ve esnaflarında gelir düzeyini arttırmak olduğunu söyledi. Şentürk, “ERİD olarak gelir seviyesini yükseltmek ve farklı dallarda iş yapmak isteyenlere yardımcı olmaya devam ediyoruz.

Bayat köyünde başlatılan bu çalışmayı diğer köyler de de devam ettirmek istiyoruz. Karakavuz, Subaşı ve diğer köylerde bu şekilde iş yapmak isteyen çalışkan çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

Tarlayı gezen Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da konuyla ilgili üretici Nevzat Cebesoy’dan bilgi aldı. Kaymakam Çay, “Bugün burada yapılan çalışmaları inceledik. Mavi yemiş olarak bilinen meyvenin yakın zamanda meyvelerini vereceğini öğrendik. Kaymakamlık olarak bu tür çalışma yapacak olan vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız.” diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ereğli de yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak
Link: Ereğli'de yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız