Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süt Dağıtımı Yeniden Başladı, okul sütü akıl küpü 

SİVAS’TA SÜT DAĞITIMI YENİDEN BAŞLADI


SİVAS (İHA) - Türkiye genelinde ilköğretim okullarında dağıtılan sütlerden etkilenen öğrencilerin hastanelere başvurmasının ardından Sivas’ta durdurulan dağıtım bugün tekrar başladı.


Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilköğretim 5. sınıf öğrencilerine kadar Türkiye genelindeki bütün okullarda süt dağıtımı yapılmış, Sivas’ta dağıtılan sütlerden etkilenen bini aşkın öğrenci hastanelerde tedavi görmüştü.

Olayın ardından kentte ara verilen süt dağıtımına tekrar başlandı. Dağıtılan sütlerde yapılan tahliller sonrası hastalık yapıcı olmayan mikroorganizmaların bulunması nedeniyle bu kez başka bir firma tarafından üretilen sütler, Sivas Valisi Ali Kolat tarafından dağıtıldı. Kızılırmak İlköğretim Okulu'nda süt dağıtan Vali Kolat, öğrencilere sütün faydalarından bahsetti. Vali Kolat ve Sağlık Müdürü Bahattin İlter, dağıtılan sütlerden içerek öğrencilerin gönül rahatlığıyla sütleri içebileceklerini söyledi.

Vali Kolat, yaptığı açıklamada, süt dağıtımına yeniden başlandığını ifade ederek, “Bazı illerde olduğu gibi bizim ilimizde de istenmeyen süt dağıtımı kesintisi oldu. Tekrar ilimizde süt dağıtımına başladık. En ufak bir sıkıntı da yok. Yaptığımız tetkiklerde de en ufak bir sıkıntı yok. Bu yönden rahat olsunlar. Bir de bakanlık daha önce dağıtım yapan firmayı da değiştirdi. Şu andan itibaren sütlerimizi dağıtacağız ve inşallah sağlıklı ve başarılı bir şekilde sürecek. Halk Sağlığı Müdürümüz, İl Sağlık Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz buradalar. Birlikte sütleri dağıtacağız” ifadelerini kullandı. Kolat, basın mensuplarının tahlil sonuçlarının çıkıp çıkmadığını sorması üzerine sonuçların takip edildiğini söyledi.

Öte yandan bazı öğrencilerin dağıtılan sütten içmediği görüldü. İlk dağıtım sırasında rahatsızlandıklarını dile getiren öğrenciler, ailelerinin okulda verilen sütlerden içmelerine izin vermediğini söyledi.

Ekleme Tarihi
09.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sivas, Süt Dağıtımı Yeniden Başladı
Link: Süt Dağıtımı Yeniden Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız