Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yozgat 

Yozgat'ta Tarım Aletleri Sanayi Gelişiyor

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden birisi olan Yozgat'ta tarım sektörüne bağlı olarak tarım aletleri sanayii gelişimini hızla sürdürüyor.
 
Türkiye'de teknolojinin gelişmesiyle birlikte her yıl kendini yenileyen tarım aletleri sektörü de yeni bu yönde gelişimini sürdürüyor. Çiftçinin ihtiyacına göre üretim yapan küçük sanayi siteleri, tarım aletlerinden römork başta olmak üzere saman çeteni, tırmık, patlatma ve diğer tarım aletlerinin üretimini yapıyor. Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde tarım aletleri üzerine üretimi yapan esnaflardan Yunus Emre Doğan, kendilerinin daha önceden sanayide işçi olarak çalıştıklarını belirterek, "3 Yıl önce kardeşimle birlikte kendi iş yerimizi açtık ve römork üretimine başladık. Şu anda Türkiye'nin her yerine ürettiğimiz römorkları gönderebiliyoruz. Römorkla birlikte tırmık, patlatma, su tankeri, saman çeteni ve sipariş üzerine diğer ürünleri de üretiyoruz. İşimizden çok memnunuz, çünkü ülkemiz gelişti, tarım sektörü de ve buna bağlı olarak tarım aletleri de sürekli gelişiyor ve çiftçimiz kendisini yeniliyor. Bu gelişmeye bağlı olarak bizler de buna ayak uydurmaya çalışıyoruz." dedi.

En büyük sıkıntılarının kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Doğan, "Kalifiye eleman bulmakta çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sanayide çıraklıktan yetişen eleman olmadığı için özellikle endüstri meslek liselerine büyük görevler düşmektedir. Şu anda iyi bir kaynak yapabilecek usta bulamıyoruz. Piyasadaki kalifiye eleman açığını da meslek liselerinin kapatması lazım. Kalifiye eleman bulamadığımız için işimizi de büyütemiyoruz. Kalifiye elaman bulabilsek işimizi daha da büyütmeyi planlıyoruz. Kalifiye eleman sıkıntısı sadece bizim değil sanayide iş yapan bütün esnaflarımızın sıkıntısı." diye konuştu. - Yozgat - (İHA)

Ekleme Tarihi
10.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yozgat, Tarım Aletleri Sanayi Gelişiyor
Link: Yozgat'ta Tarım Aletleri Sanayi Gelişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız