Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kaymakam Katırcı’dan Çiftçiye Seracılık Önerisi 

KAYMAKAM KATIRCI’DAN ÇİFTÇİYE ‘SERACILIK' ÖNERİSİ


SAMSUN (İHA) - Samsun Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Ovası’ndaki çiftçilerin sera yapma imkanı olduğunu belirterek, “Bir kısım yazlık, bir kısım kışlık sebze yapmak suretiyle çiftçimiz birim alandan daha çok verim alma şansı var” dedi.


Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, beraberinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Özel İdare Müdürü Yakup Tulup ve ziraat mühendisleriyle birlikte Karpuzlu, Karıncak ve Koşu köylerini ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi.

Köylülere gelecek yıl çeltik üretiminin azaltılması tavsiyesinde bulunan Kaymakam Katırcı, “Sebzedeki gelirler arttıkça kendisi otomatik dengeleyecek. Kar nerdeyse oraya gidelim. Bir çiftçimiz 13 dönüme sebze ekmiş, diğer bir çiftçimiz 80 dönüme çeltik ekmiş. Birisi 50 bin lira para kazanmış, öbürü 45 bin lira para kazanmış. Yani sebze eken daha çok kazanmış. 13 dönüm neresi, 80 dönüm neresi. Onun için uzun vadede planlamalarımızı cesurca yapmak lazım. Bu bölgede çiftçilerimizin sera yapma imkanı var. Bir kısım yazlık bir kısım kışlık sebze yapmak suretiyle çiftçimiz birim alandan daha çok verim alma şansı var. Bunları değerlendirmemiz lazım. Eski alışkanlıklarımızı bırakmamız lazım. Aynı ekimi yapmaktan biz de yoruluyoruz toprakta. Bu dengeyi yavaş yavaş kendi içimizde bulmamız lazım” diye konuştu.

Karıncak Köyü Muhtarı Ali Kandemir ise arazilerinin küçük ve parçalı olması nedeniyle otla mücadele etmek için birkaç yıldır çeltik üretimine ağırlık verildiğini belirterek, çeltikteki fiyat istikrarsızlığından dolayı tekrar sebzeye dönüş olduğunu söyledi.

Kaymakam Katırcı, Karıncak köyünden sonra Koşu köyüne gitti. Vatandaşlar, ırmak yatağında sedde olmadığı için arazilerin su içersinde kaldığını, en büyük sorunlarının bu olduğunu ifade etti.

Kaymakam Katırcı da, “Bu konuyla ilgili ilde de çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak yine konuşup tartışacağız. Bu yatırım ödenekleri içersinde olan bir çalışmadır. İnşallah bu sene son olur” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
10.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kaymakam Katırcı’dan Çiftçiye Seracılık Önerisi
Link: Kaymakam Katırcı’dan Çiftçiye Seracılık Önerisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız