Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Arı Platformu, arı ürünlerinin sağlık üzerine olumlu etkilerini anlattı

Bal, arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünlerinin henüz göz önüne çıkmamış sağlık üzerine etkilerini araştırmak ve bu yeni bilgiler doğrultusunda kamuoyunu aydınlatmak amacıyla Bal Paketleyicileri Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (BAL-DER) başkanlığında kurulan “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu (Arı Platformu)” arı ürünlerinin insan sağlığına olumlu etkileri ve bu ürünlerin tıpta kullanımı konusunda bilgiler aktardı.


İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 Mali Destek Programı tarafından desteklenen “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Arı Ürünlerinin Sağlık Üzerine Etkileri” konulu seminer 5 Mayıs 2012 tarihinde The Green Park Hotel’de, üretici, sanayici ve sektörün önde gelen akademisyenlerinin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını “Bal ve Diğer Arı Ürünleri İle Sağlıklı Yaşam Platformu” Projesi’nin koordinatörü Aslı Elif Sunay yaptı. Sunay yaptığı konuşmada, arı platformunun faaliyetlerinden bahsetti. Eğitim seminerlerine çok önem verdiklerinin altını çizen Sunay, Arı Platformu’nun hedefleri ve yaygınlaştırma çalışmalarına da değindi ve Arı Platformu olarak kamuoyunu bilgilendiren benzer çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Sunay’ın ardından Apiterapi Derneği Başkanı Dr. Timuçin Atayoğlu söz aldı ve Türkiye ve Dünya’da apiterapi konulu bir konuşma yaptı.

Seminere konuşmacı olarak katılan İ.T.Ü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu da arı ürünlerinin kimyasal ve biyolojik özellikleri konulu bir konuşma yaptı. Boyacıoğlu konuşmasında hedeflerinin daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti: “ Arı Platformu sayesinde tüm ilgili akademisyen arkadaşlarımızla birlikte çalışma imkanı bulduğumuz için son derece mutluyum. Amacımız tüketiciye daha güvenilir ve sağlıklı gıdayı ulaştırabilmek. Bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hep bu yönde oldu” dedi. Boyacıoğlu’nun konuşmasının ardından İ.Ü. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü (DETAE) adına Prof. Dr. Oğuz Öztürk arı ürünlerinin sağlık üzerine etkileri başlıklı konuşmasında, bal ve propolis hakkında geniş bilgiler verdi. Öztürk sunumunda, balın antioksidan özelliği ve antibakteriyel (bakterilere karşı koruyucu) etkisini örneklerle anlattı. Prof Dr. Oğuz Öztürk özellikle bal ve propolisin kalp hastalıklarına ve meme kanserine karşı olumlu etkilerinden söz ederek, Arı Platformu olarak 17 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri basın toplantısında bu yönde yapmış oldukları çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacakları bilgisini verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Arı Platformu, arı ürünlerinin sağlık üzerine olumlu etkilerini anlattı
Link: Arı Platformu, arı ürünlerinin sağlık üzerine olumlu etkilerini anlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız