Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Arazi Toplulaştırma Ve Sulama Projeleri Mercek Altında 

Arazi Toplulaştırma Ve Sulama Projeleri Mercek Altında


DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır’da arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin ilerleme durumunu gözden geçirerek koordinasyonun sağlanması, sulama projelerinin planlanan sürede gerçekleştirilmesi ve karşılaşılan sorunların aşılması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Toplantı Salonu’nda değerlendirme toplantısı yapıldı.


Toplantıya Vali Mustafa Toprak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürü Sinan Fidan, DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Diyarbakır Kadastro Müdürü Mahmut Alyakut, GAP İdaresi Başkanlığı personeli, ilgili kurum personeli ile toplulaştırma müteahhitleri ve kontrol heyetleri katıldı. Vali Toprak, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerine çok önem verdiklerini belirterek, "Bu, ilin ve bölgenin kalkınmasında lokomotif olacaktır.

Tarımsal verimliliğin temel unsuru olan bu projenin sağlıklı ilerleyebilmesi için toplulaştırma ve sulama projelerini yürüten kurumlar düzenli olarak bir araya getirerek koordine ediyoruz. Koordinasyon ve takibin neticesinde işlemler daha sağlıklı bir şekilde hızla ilerleyecektir. Toplantımızda, toplulaştırma ve sulama projelerinin uygulanmasından kaynaklanan veya birbirini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen hususları inceleyeceğiz. Daha önceki toplantımızda incelemeler ve değerlendirmeler yaparak listemizi yenilemiştik. Bugün arazi toplulaştırmasında ve sulama projelerinin uygulamalarında hangi aşamaya gelindiğini göreceğiz" dedi.

Daha sonra toplulaştırmanın ve sulama projelerinin tüm kısımlarının tek tek ele alınarak ilgili kısımların sorumlularına, teknik, idari personeline ve yükümlü firmalara yapılan çalışmalarla ilgili sorular sorulduğu ve iş takvimine uyup uymadıklarının incelendiği toplantıda Vali Toprak çalışmalardaki eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililere gerekli talimatları vererek konunun takipçisi olacağını söyledi. (İHA)

Ekleme Tarihi
11.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Arazi Toplulaştırma Ve Sulama Projeleri Mercek Altında
Link: Arazi Toplulaştırma Ve Sulama Projeleri Mercek Altında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız