Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye’nin Elma Deposu 

Niğde, Avrupa Ve Türkiye’nin Elma Deposu Olmak İçin Yatırımcıyı Bekliyor

NİĞDE (İHA) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yeni teşvik sisteminde 5. Bölge'de yer alarak cazip bir yatırım adresi haline gelen Niğde’nin, Avrupa’nın ve Türkiye’nin elma deposu olması için her koşula sahip olduğunu belirtti ve yatırımcıları Niğde’ye davet etti.


Niğde’de büyük meyve bahçeciliği yatırımlarında talep odaklı gelişimin hız kazandığını ifade eden Kavaklıoğlu, organik tarımda İzmir’den sonra ikinci büyük üretici haline gelen Niğde’nin, Avrupa’nın ve Türkiye’nin meyve bahçesi haline gelmesi için alt yapının hazır olduğunu belirtti. Niğde’ye yatırım yapmak isteyenlere iç piyasadaki hızlı talep artışı ve ihracat şansının büyük fırsatlar sunduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, yatırımcıları Niğde’ye davet etti.

Sektörde artan yaş meyve sebze ihracatı ile birlikte meyve suyu sanayinin gelişimine paralel olarak sofralık ve sanayi tipi elma yatırımlarının ön plana çıktığını söyleyen Kavaklıoğlu, Niğde'nin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. İklimi ve coğrafyasıyla Niğde'nin uygun koşullara sahip olduğunu vurgulayan Kavaklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından meyve bahçeciliğine önemli destekler verildiğini de hatırlattı.

Kavaklıoğlu "Sertifikalı fidan kullanarak, en az 5 dönüm yarı bodur ve tam bodur meyve fidanları ile kapama bahçe tesis eden çiftçilere dönüme 150 TL, diğer meyve fidanları ile en az 10 dönüm kapama bahçe tesis eden çiftçilere de dönüme 100 TL hibe şeklinde destek söz konusu. Bodur veya yarı bodur meyve fidanları ile bahçesi kuranlar için yatırımcıya ait en az 5 dönüm, diğer meyve fidanları ile bahçe kurulacak yatırımcılar içinse en az 10 dönüm tapulu arazi sahibi olma koşulu aranıyor. Çiftçilerimiz bu imkanlardan faydalanmalıdır." diye konuştu.

Uzmanlarca da elmanın, iç ve dış pazarın isteklerine, dünyanın geçerli rekabet koşullarına uygun iyi bir yatırım ürünü olarak görüldüğünü ifade eden Niğde Kavaklıoğlu Avrupa ve Türkiye’nin elma deposu olmak için yatırımcıları beklediklerini sözlerine ekledi. (İHA)

Ekleme Tarihi
11.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Niğde, Avrupa Ve Türkiye nin Elma Deposu Olmak İçin Yatırımcıyı Bekliyor
Link: Niğde, Avrupa Ve Türkiye’nin Elma Deposu Olmak İçin Yatırımcıyı Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız