Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çevreciler, Burdur Gölü ve çevresini temizledi 

Çevreciler, Burdur Gölü ve çevresini temizledi

Gönüllü grupların illegal atıkları temizlemek ve toplumun farkındalığını artırmak için başlattıkları Dünya Temizliği (World Cleanup) hareketi, Burdur Gölü’nde gerçekleştirildi. 100 ülkede gönüllü grupların ve çeşitli kuruluşların katılımıyla düzenlenen Dünya Temizliği (World Cleanup) hareketi Burdur ayağı, Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşle başladı.


Üç yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinde 2,5 milyon kişinin katılımıyla 'Haydi Yapalım' sloganı ile gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl Türkiye'de Burdur, İstanbul Üsküdar ve Bolu Mudurnu'da gerçekleştiriliyor. Yürüyüşten sonra bir konuşma yapan TEMA Vakfı Burdur İl Temsilcisi Gülser Bülbül, "Son yıllarda dünyamız doğal çevremiz; evsel atıklar, sanayi atıkları, tarımda kullanılan kimyasal gübreler, zirai ilaçlar, asit yağmurları, naylon poşetler ile kirlenmekte, taş ocakları, kum ocakları tarafından kirletilmekte, doğal zenginliklerimiz yok edilmektedir. Kalkınmalı gelişmeliyiz ama bu, çevreye zarar vererek olmamalı. Biz temiz bir çevreyi hak ediyoruz. Eğitimde başardığımız gibi, güzel şehrimizi temiz tutabiliriz." dedi.

'Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı' diyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da "Maalesef her geçen gün çevremiz kirletiliyor. İnsanlar bir bakıma rahat bir nefes alamama gibi bir durumla karşı karşıya geliyor. Bugün yapılan bu faaliyet çok anlamlı. 7'den 70'e insanımız sağlıklı bir çevrede yaşamak istediğini ifade ediyor. Burada oluşan anlayış insanımıza yayılır, temiz ve rahat bir çevrede yaşamak için elinden gelen gayreti sarf eder. Durum içaçıcı değil." diye konuştu.

Yeşil alanın, çevrenin çöp ve molozlarla tahrip edildiğini belirten Akkaya, "Burdur Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Katı atık tesisimiz tamamlanmak üzere. Yaz sonunda düzenli depolamayı gerçekleştireceğiz ve geri dönüşümü sağlayacağız. Arıtma tesisimiz devreye girdi. Saatli çöp toplama uygulamasını başlattık. Herkes bilinçli olmalı ve çöpler gelişigüzel atılmamalı. Vatandaşlarımız çöp kamyonlarının geldiği saatte çöplerini çıkarmalı. İyi bir görüntü arz etmediği için Çöp konteynerlerini peyderpey topluyoruz." şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından, öğrenciler eldiven ve maskeleri takarak Şeker Plajı'nda çevre temizliği yaptı. Yürüyüşe Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, minik TEMA'cılar, mahalle muhtarları ve her yaştan yüzlerce Burdurlu katıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çevreciler, Burdur Gölü ve çevresini temizledi, World Cleanup , tema
Link: Çevreciler, Burdur Gölü ve çevresini temizledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız