Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği 

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği zeytin paneli düzenlendi

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Değişen Zeytin Yönetmeliği ve Sonuçları” konulu panelde, Edremit Körfezi’nin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytin masaya yatırıldı. Değiştirilen Zeytin Yönetmeliği'nin iptal edilmemesi halinde geri dönüşü olmayan zararlar açılacağı savunuldu.


Balıkesir ve Çanakkale illerinde toplam 24 üyesi bulunan Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından Altınoluk beldesinde düzenlenen ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın yönettiği panelde konuşmacı olarak CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, GÜMÇED Edremit Körfez Şube Başkanı Mehmet Akif Öznal ve zeytin üreticisi Murat Narin katıldı.

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı olan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ise rahatsızlığı sebebiyle katılamadı. Başkan İnceoğlu, Başkan Yardımcısı Sadi Öz tarafından okunan mesajında şunları kaydetti: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hazırlanan, 3 Nisan 2012 Tarih ve 28253 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Zeytinciliğimizin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılmasına Dair Yönetmelik değişikliği, ülke zeytinciliğine büyük darbe vuracaktır.

Değiştirilen bu yönetmelikle zeytinliklerimiz, her türlü yatırıma feda edilebilecektir. Bu yönetmeliğin mutlaka iptal edilmesi gerekmektedir. 24 belediyenin üye olduğu birliğimiz, bölgede doğal çevrenin ve zeytinciliğin korunması konusunda yöredeki çevreci kuruluş ve meslek örgütleri ile işbirliği yapmış ve bundan sonra da duyarlı mücadelesini işbirliği içinde sürdürecektir.”

Panele geçilmeden önce Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Salih Sönmezışık tarafından, zeytinciliğin bugünkü durumunu anlatan bir sunum yapıldı. Panelde söz alan konuşmacılar, zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılatılmasına dair yönetmeliğin iptal edilmemesi durumunda özellikle Kazdağları ve Madra Dağı başta olmak üzere zeytinlik alanlarda maden arama izinlerinin kolaylıkla alınabileceği, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından zeytincilik için geri dönüşü imkansız zararlar doğacağı vurgulandı. Yönetmeliğin iptal edilmesi için çevreciler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte mücadele edileceği belirtildi.

Panele Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, Akçay Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Öz, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Sarıkaya, belediye meclis üyeleri, zeytin üreticileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Panelin sonunda Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından, konuşmacılara teşekkür plaketi verildi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
Hacı Durdu Çoban

Etiketler: Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Tarafından Zeytin Paneli Düzenlendi
Link: Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Tarafından Zeytin Paneli Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız