Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Tunceli’ye 17 Müjde 

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Tunceli’ye 17 Müjde 

Tunceli’ye, Bakanlık Olarak Orman, Sulama, Meteoroloji, Milli Parklar Konusunda 17 Yatırım Yapılacak
TUNCELİ (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli’ye bu yıldan itibaren 17 ayrı yatırım yapacağını müjdeledi.


İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapılan AK Parti 4 Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli’nin geçmişte büyük acılar yaşadığını, bundan böyle bu tür acıların yaşanmaması ve kardeşliğin pekişmesi için hükümet ne gerekiyorsa yapacağını, Tunceli’ye büyük önem verdiklerini kaydetti.

Bakan Eroğlu, Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve TOKİ tarafından Tunceli’ye 2003’ten bu yıla kadar yapılan yatırımın bir milyar TL olduğunu ve kendisinin de Tuncelililere 17 müjde vereceğini söyledi.

Yatırımcı bakanlıkların genel müdürleri ve bölge müdürleriyle birlikte Valilik Toplantı Salonu’nda bu 17 müjdeyi teker teker açıklayan Bakan Eroğlu, “Bu yıl 500 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Proje getirdikleri takdirde belediyeler ve muhtarlıklara bedelsiz olarak fidan verilecek. 40 bin adet kırmızı benekli alabalığı Munzur’a bırakacağız. Üç adet tabiat parkı ilan ettik.

Örenönü milli parkı tanıtım tesisi yapılacak. Munzur Vadisi Milli Parkı Uzun vadeli gelişme Planı çerçevesinde buradaki bio çeşitliliğini envanteri çıkarıldı. Çalışmalarımız sürüyor. Ovacık ve Pertek ilçelerine Meteoroloji istasyonu kurulacak. 22 dere ıslahı ardından, ek olarak 6 dere ıslahı yapılacak.

Mazgirt Yılmaz Göleti ve Sulaması, Pertek Biçmekaya Göleti ve Sulaması, Çemişgezek Göleti ve sulaması, Hozat Uzundal Göleti ve sulaması olmak üzere 4 gölet ve sulama projesi olmak üzere bu yıl 17 yatırımı başlatıyoruz” dedi.

Bakan Eroğlu Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapılacak barajlar konusunda ise, “Buradaki biyolojik çeşitliliği yok etmeyecek, gözeler kesinlikle su altında kalmayacak, kırmızı benekli alabalığının korunması ve vadideki canlı hayatının devamlılığını tehlikeye koymayacak tedbirleri alıyoruz” dedi. (İHA)

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Tunceli’ye 17 Müjde
Link: Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Tunceli’ye 17 Müjde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız