Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü , şemsi bayraktar, tzob 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü 
 
TZOB, Çiftçiler Günü'nü Ankara'da düzenlenecek etkinlikle kutlayacak -Etkinlikte TZOB ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında 3 protokol imzalanacak


ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü, Ankara'da düzenleyeceği etkinlikle kutlayacak.
 
TZOB'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da saat 10.00'da TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın konuşmasıyla başlayacak etkinlikte, çiftçilerin sorunları, tarım politikaları ve çözüm önerileri ele alınacak.
 
Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Ziraat Odası Bölge Temsilcileri, bölgelerindeki illerin tarımsal sorunlarıyla ilgili görüş, öneri ve taleplerini sunacak.
 
Etkinlikte ayrıca, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında, ''çiftçi eğitimi'', ''kadın çiftçi eğitimi'' ve ''Ziraat Odaları Hatıra Ormanları ve çiftçilerin ağaçlandırma seferberliğine katılımı''nı içeren 3 protokol imzalanacak.
 
2010 yılında aralarında Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin de bulunduğu, 80 ülkeden 115 tarımsal organizasyonun üye olduğu, dünyadaki 600 milyon çiftçiyi temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından 1984'te Hindistan'da alınan karar doğrultusunda, IFAP'ın kuruluş günü olan 14 Mayıs, her yıl ''Dünya Çiftçiler Günü'' olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Türkiye'de de her yıl 14 Mayıs'ta, TZOB tarafından düzenlenen toplantılarla tarım sektörünün ekonomik ve sosyal açıdan önemi vurgulanıyor, çiftçilerin hatırlanması, tarımsal sorunların gündeme gelmesi sağlanıyor.

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tzob, şemsi bayraktar
Link: 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız