Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçilere Uygulamalı Eğitim 

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM

ERZURUM (İHA) - Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçilere deneme amaçlı slajlık mısır ekimi yaptırdı. 2012 yılı Yem Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında istekli olan 4 çiftçiye verilen eğitim sonrası slajlık mısır ekimi yaptırdıklarını belirten Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fethi Polat, ilçe merkezi ve Başaklı köyünde toplam 45 dekarlık bir alana deneme amaçlı slajlık mısır ekimi yapıldığını belirtti.


Tohumların çiftçilere ücretsiz dağıtıldığını kaydeden Polat, "Slajlık mısır yetiştiriciliği eğitimi verilen çiftçilere slajlık mısırların ekimi, gübrelemesi, sulaması hasadı ve slaj yapımı ve hayvanlara yedirilmesi aşamalarında kontrolleri ve takipleri ilçe müdürlüğümüz elemanları Ziraat Mühendisleri Ziyattin Küçük, Yunus Emre Çelik ve il müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Özdemir tarafından yapılacaktır." dedi.

Slaj hakkında bilgiler de veren Polat, slaj yapmak suretiyle hayvanların kışlık sulu yem ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Slajın hayvanlar için daha kolay yenilebilir ve sindirilebilir yem olduğunu aktaran Fethi Polat, "Taze ve sulu bitkilerin doğranarak havasız ortamlarda ekşitilmesiyle elde edilen yemlere slaj adı verilir. Yaz aylarında lezzetsiz, kartlaşmış, kaba yapılı olan bitkiler slaj yapılarak kış aylarında çok değerli bir yem haline getirilir. Slaj günümüzde modern işletmelerin vazgeçilmez besleme tekniği haline gelmiştir. Başta süt sığırları olmak üzere hemen her türlü çiftlik hayvanın beslenmesinde kullanılır." şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiftçilere Uygulamalı Eğitim
Link: Çiftçilere Uygulamalı Eğitim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız