Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Alaçatı 

Alaçatı'yı Şişeye Koydu

Zeytinyağını hem yerli hem de yabancı turistlere tanıtmak için çok ilginç yöntem seçti.


Hasankeyfli marka-patent danışmanı Süleyman Zemin, Çeşme'nin popüler beldesi Alaçatı'yı zeytinyağı, organik gıda ve kozmetik ürünlerde marka yapacak. Bir süre önce Alaçatı ve Çeşme markasını başka bir girişimciden alan Zemin, eski Alaçatı taş evleri ve yeldeğirmeni görünümünde ürettiği şişelere zeytinyağı koyup beldeyi hem yerli turistlere hem yabancılara tanıtmak için harekete geçti.

Zemin, Alaçatı ve Çeşme markasıyla ilk defa damla sakızlı kolonya ve diğer gıda ürünleri de üreteceğini belirterek, "Alaçatı çok güçlü bir marka. Bu markanın altında hem sağlıklı yaşamın simgesi zeytinyağını hem de İzmir'i sembolize edecek turistik figürleri pazarlayacağız. İnsanlar İzmir'den evlerine dönerken, buraya özgü hediyelik eşyalar da götürmüş olacak" dedi.

Destek Patent Ege Bölge Müdürü olan Süleyman Zemin, "Marka ile ilgili firmalara 15 yıldır danışmanlık yapıyorum. Bugüne kadar 4 bin markaya danışmanlık yaptık.

Bu markaların yarısına yakınıyla bizzat ilgilendim. Bu kadar bir tecrübeden sonra bir ticaretin nasıl yapılacağını çok iyi öğrendim. Zeytinyağı sektörüyle de yakından ilgiliyim. Hem marka tecrübemi hem zeytinyağı sevgimi birleştirip tüketiciye farklı bir ambalajda zeytinyağını sunmak için harekete geçtim" diye konuştu.

HER ŞEY ORGANİK

Projeyi hayata geçirirken marka konusunda araştırma yaptığını dile getiren Zemin, bir girişimcinin Alaçatı ve Çeşme markalarını satışa çıkardığını, bu markalara kendisinin talip olduğunu söyledi. Zemin, "Dünyada coğrafi yerler markalaşıyor. Şehirler, kasabalar hatta köyler marka oluyor. Ben de Çeşme'deki yazlığım nedeniyle hafta sonları o bölgeye gidiyorum.

Alaçatı'nın çok ciddi bir değer ve iyi marka olabileceğini düşünüyordum. Hemen satışa çıkarılan bu markaları satın aldım. Alaçatı markası adı altında zeytinyağı, organik gıdalar, kozmetik ürünler, hediyelik eşya, Çeşme markası altında ise kozmetik ürünler üretme hakkını kazandım" dedi.

Alaçatı markasıyla naturel sızma zeytinyağı, zeytin, kurutulmuş domates, enginar, sabun, damla sakızlı krem, doğal şampuanlar üreteceğini vurgulayan Zemin, Türkiye'de ilk defa damla sakızlı kolonya üreteceklerini de vurguladı.

Çeşme'nin limonunu, lavantasını da kolonya haline getireceklerini kaydeden Zemin, şöyle devam etti: "Markadaki hedeflerimizden biri tüketicinin günlük yaşamda kullandığı gıda ve kozmetik ürünleri meşhur marka sınıfına getirmek. Ürünlerimizin tamamı insana zararı olmayan, organik ürünler olacak. Bu markayı hiçbir şekilde doğal olmayan ürünlerde kullanmayacağız.

Aynı zamanda tüm ürünlerimiz yarımadaya özgü olacak. İlk ürünleri önümüzdeki günlerde piyasaya sunacağız. İlk önce 'www.alacatinaturel.com' sayfamızdan online satacağız. Aynı zamanda İzmir, Çeşme ve Alaçatı'daki satış noktalarımızda olacak. Bölgedeki her festivalde yer alıp, ürünlerimizi tanıtacağız."

"Evinizde mahalle kurun"

İnsanların Çeşme'ye geldiği zaman dönüş yolunda hediyelik eşya almak istediklerini belirten Süleyman Zemin, "Ancak buraya özgü hediye götüremiyorlar. Biz de bu ihtiyacı düşündük. Yeldeğirmenini, taş evi ve rüzgarı bir konseptte topladık. Sörfü de simgeleyen bir ambalaj yaptık. İnsanlar içindeki ürünleri gönül rahatlığı ile kullanırken, ambalajları atmayacak. Ürünlerin ambalajıyla da evlerinde bir Alaçatı mahallesi, Alaçatı köşesi yapacaklar" dedi.

DÜNYADA İLK

Dünyada ilk defa yarısı cam yarısı seramik bir şişe zeytin yağında kullanılıyor. Bu şişenin imalatına 6 ay süren ARGE çalışmaları sonucunda geçilebildi. Sofrada, salatanızda, yemeklerinizde, zeytinyağını zevkle kullanırken üst taraftaki değirmen şeklindeki bölümde değirmen pervanesi rüzgarla beraber dönmeye başlayacak. Kullanılan tüm tasarımlar patentle koruma altına alınmıştır.







http://haberler.com

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Alaçatı'yı Şişeye Koydu
Link: Alaçatı'yı Şişeye Koydu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız