Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Silifke 

SİLİFKE'DE ÜZÜM HASADI BAŞLADI
 
ÖRTÜ ALTINDA ÜRETİLEN VE HASADI YAPILAN ÜZÜMÜN KİLOSU 12 TL'DEN ALICI BULDU

MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında üretilen ve hasadı yapılan üzümün kilosu 12 TL'den alıcı buldu.


Silifke’de ilk üzüm hasadı, Gülümpaşalı köyünde 3 dönümlük örtü altında Trakya İlkeren cinsi üzüm üreten Mehmet Yaşar Doğdu’nun arazisinde gerçekleştirildi. Üretici Doğdu, hasat töreninde, “Silifke’de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise, ilçe genelinde toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını ve bu alandan yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadı gerçekleştirileceğini kaydetti. Üzüm üretiminin Uzuncaburç beldesi ile Göksu Vadisi köyleri olan Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Evkafçiftliği, Gündüzler ve Kepez köylerinde yoğun bir şekilde yapıldığını ifade eden Süngü, normal hasat sezonunun haziran ayı sonunda başlayacağını ancak örtü altında daha erken çıktığı için üreticilere de önemli bir gelir getirdiğini belirtti. Süngü, "Örtü altında ilçe genelinde 251 dönüm arazide üzüm üretimi yapılıyor. Açıkta yetiştirilen üzümlere oranla örtü altında erken çıkmasının yanında daha fazla da ürün alıyor. Yani açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilo ürün hasat edilirken, örtü altında ise bu rakam 3 tona kadar çıkıyor. İlk hasadını yaptığımız Yalova incisi üzüm de üreticimize iyi bir gelir getirecektir" dedi.
 
 
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, çiftçilerin bilinçli üretim yapmaya başladığını belirterek, "İlçemiz genelinde yaklaşık 260 dönüm arazide örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Turfanda meyvecilikte lider ilçe olan Silifke ve beldeleri, ürettiği bu ürünleri İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana gibi metropol şehirlere göndermektedirler. Kilosu şuan kalitesine göre 12 TL’yi bulan üzüm üreticisine önemli bir gelir kapısı olmuştur” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Silifke de Üzüm Hasadı Başladı
Link: Silifke'de Üzüm Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız