Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Eylül 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Sucuk, salam ve sosiste hilenin önüne geçilecek

Şarküteri ürünleri artık ya yüzde 100 dana etinden ya da yüzde 100 tavuk etinden üretilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; ambalajında ‘Yüzde 100 dana eti’ yazdığı halde yaptığı analizler sonrasında bazı sucuk, salam ve sosislerde kanatlı hayvan eti tespit edince harekete geçti.

Bakanlık, reklamlarla tüketiciyi aldatan firmalarla mücadele edecek ve önümüzdeki günlerde yayınlayacağı tebliğ ile şarküteri ürünlerde karma et uygulamasına son verecek.

İşlenmiş et ürünlerinde hileyi önlemek amacıyla alınacak bir dizi önlem sonrasında, şarküteri ürünleri sadece ya kırmızı etten ya da beyaz etten üretilebilecek. Yani bundan sonra yediğiniz sucuğun salamın ya da sosisin yüzde 60’ı dana, yüzde 40’ı tavuk etinden olmayacak. Yediğiniz şarküteri ürünleri ya yüzde 100 dana, ya da yüzde 100 tavuk eti olacak.

Yüzde 100 dana ya da tavuk etinden üretim yapmayan firmaları bir takım cezai yaptırımlar bekliyor. Bunun yanında Bakanlık, daha önce balda yaptığı gibi yasağı ihlal eden firmaları deşifre edecek.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sucuk, salam ve sosiste hilenin önüne geçilecek
Link: Sucuk, salam ve sosiste hilenin önüne geçilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız