Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şarabın doğduğu toprakların ruhu Suvla’yla yeniden hayat buldu 

‘Şarabın doğduğu topraklar’ın ruhu Suvla’yla yeniden hayat buldu
 

‘Toprak, asma, insan… Bir araya geldi… En iyi şarabı yapabilme yolunda yorulmak bilmez bir adanmışlıkla…’


Mitolojik kaynaklarda ‘şarabın doğduğu yer’ olarak gösterilen Gelibolu Yarımadası, yepyeni bir şarap markasına ev sahipliği yapıyor. Gelibolu Yarımadası’ndaki 440 dönümlük bağ alanında yetişen üzümlerle üretilen Suvla Şarapları, şarabın doğduğu toprakların ruhunu yeniden canlandırarak, Türkiye’de ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın yeni temsilcisi olacak

Gelibolu Yarımadası’nın destansı tarihini ve benzersiz mikro klimasını bir araya getiren Suvla, yarımadanın birçok mitolojik kaynakta ‘şarabın doğduğu yer’ olarak anılan tarihini yeniden canlandırıyor. Gelibolu Yarımadası’nın tarihi ve iklimsel özelliklerini ruhuna yansıtan Suvla, şarapseverlere ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın en güzel örneklerini sunarken, bölgede üzüm ve toprağın asırlardır süren ilişkisini tutkuyla devam ettiriyor. İyi Tarım Uygulaması (GAP) Sertifikası’na sahip 440 dönümlük bağ alanında yetişen Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne cinsi üzümlerden üretilen Suvla, ismini tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alıyor.

Bağların kuruluş aşamasında Fransa’dan getirilen özel sertifikalı fidanların Bulgaristan’dan gelen uzman dikim ekipleri tarafından dikildiği, her aşamasında dünyaca ünlü Fransız şarap uzmanlarının danışmanlığıyla üretilen Suvla şarapları, bağlardan fabrikada şişelendiği ana kadar yöre halkının büyük katkısı ve emeğiyle hayat buluyor. Bundan 9 yıl önce oğlunun adını verdiği ‘Bozokbağ’a ilk fidanları diktiği zamandan bugüne kadar, hayalindeki şarabı üretmek için durmadan çalışan Selim Zafer Ellialtı ise Suvla’yı yaratmak için çıktığı bu yolda, yöre halkı ve uzman ekiplerin yanında, en çok eşi Pınar Ellialtı’nın desteğini aldığını söylüyor.

Şarap dünyasında yenilikler

Güçlü ve karakterli bir teruar ve yüksek teknolojiye sahip şaraphane alt yapısı ile şarap yapımında her detayı kusursuz hale getirmeyi hedefleyen Suvla’nın farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen beyaz ve roze şarapları; Suvla, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında şarapseverlerin beğenisine sunulacak. Özellikle Fransa’nın Rhone Vadisi ve Provence Bölgesi’nde yetişen Roussanne ve Marsanne üzümlerini Türkiye’de ilk kez yetiştirip işleyen Suvla Şarapları, bu iki üzümle harmanladığı beyaz şarabı ile şarap dünyasına önemli bir yenilik getiriyor.
 
Suvla, yarımadanın karakterinin yansıdığı zamansız, derinlikli, zengin karakterli, dengeli ve zarif şaraplarıyla, şarapseverlere uzun yıllardır bekledikleri yüksek nitelikli şarabı, uygun fiyat dengesiyle sunuyor.

Suvla’nın Suvla, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve başlıklarında 3 ayrı seri olarak üretilen şaraplarından ilk etapta Suvla serisinden Suvla Sauvignon Blanc 2011, Suvla Chardonnay 2011, Suvla Merlot 2010 ve Suvla Shiraz 2010, Suvla Grenache Noir 2011; Suvla Reserve serisinden Suvla Reserve Chardonnay 2011, Suvla Reserve Syrah 2010; Suvla Grand Reserve serisinde ise Roussanne ve Marsanne üzümlerinden Türkiye’de ilk kez üretilen Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne 2011 şarapseverlerin beğenisine sunulacak. Aynı zamanda yaz aylarına damgasını vuracak pembe şarap serisi; Suvla Rose Cabernet Sauvignon – Cabernet Franc 2011 , Suvla Blush Cabernet Sauvignon 2011 ile koyu renkli pembe şarap stilinin Türkiye’deki ilk temsilcisi Suvla Clairet Syrah 2011 de şarapseverlerin yeni gözdesi olacak.

Yılın En İyi Rose Şarabı: Suvla Blush 2011

Suvla Şarapları, piyasaya çıkar çıkmaz bu sene dördüncüsü düzenlenen ve sektörün önde gelen etkinliklerinden olan Masters of Wine Weekend Istanbul’da iyi dereceler elde etti. 38 üreticinin 274 şarabı ile katıldığı etkinlikte ‘rose şaraplar kategorisi’nde Suvla Blush 2011 1’inci, Suvla Rose 2011 3’üncü oldu. Piyasaya çıkmamış beyaz şaraplar kategorisi’nde Suvla Roussanne-Marsanne 2011 ile 2’inci, Suvla Chardonnay Reserve 2011 ile 4’üncü oldu. Ayrıca ‘uluslarası üzümlerden mamul kırmızı şarap kategorisi’nde Suvla Grenache Noir 2011, Suvla Syrah 2010, Suvla Merlot 2010, Suvla Syrah Reserve 2010 ve Suvla Cabernet Sauvignon - Syrah - Merlot 2010 da dereceye giren şaraplar arasında yer aldı.

Deniz ve çam kokusunun birbirine karıştığı bağlar

Suvla Şarapları, Gelibolu Yarımadası’nın özel mikro klimasında, deniz manzaralı çam ormanları ile çevrelenmiş, yoğun iyot ve reçine kokuları içindeki Suvla bağlarında yetişen üzümlerle; 5 bin 200 m2 kapalı alana kurulu şarap fabrikasında, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemler kullanılarak üretiliyor. 2 milyon litre üretim kapasiteli tesis altyapısına sahip olan Suvla, tek mikro klimada, tek bölgede mikro bağcılık yöntemiyle yetiştirilen üzümleri, küçük ölçekli, kolay yönetilebilir tanklarda işliyor.

Hem tarihi, hem de kaliteli üzüm yetiştirmeye elverişli özel mikro kliması ile nitelikli şarap üretimi açısından ideal özelliklere sahip olan Gelibolu Yarımadası, mitolojide ‘Şarabın Doğduğu Yer’ olarak gösterilmesinin yanı sıra, Osmanlı İmparatorluğu’nda sarayda sunulan şaraplar için üzümlerin gizlice yetiştirildiği yer olarak anılıyor. Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’nda, antik kent kazılarından çıkan sikkeler üzerinde bulunan üzüm salkımı, amphora, içki kabı ve Dionysos ve Priapos başlarından, bu kentlerde bağçılık ve şarapçılığın çok eskiye dayandığı görülüyor.

Kilye ile geleneksel yöntemlerle üretilen doğal ürünler

Suvla’nın Gelibolu Yarımadası’ndaki 800 dönümlük arazilerinde bağlar dışında zeytinlik ve meyve bahçeleri de yer alıyor. Şarap fabrikasının içinde ayrı bir alanda yer alan zeytinyağı üretim bölümünde ‘Kilye’ markası altında zeytinyağları ve doğal tarım ürünleri üretiliyor. Adını Çanakkale Savaşı’na tanıklık etmiş tarihi bir ovadan alan Kilye ürünleri, doğal yöntemlerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin katkısız ve geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde ediliyor.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yöntemler ile yeni teknolojileri bir araya getirerek tüketiciye dürüst ve doğru ürünleri ulaştırmayı hedefleyen Kilye ürünleri, Eceabat’a özgü, mevsiminde yetişmiş, organik veya iyi tarım uygulamaları sertifikalı ve kontrollü tarım gözetilen tarlalardan alınan mahsullerle üretiliyor. Mahsullerin işlenmesinde her türlü katkı ve kimyasal kullanımından özellikle kaçınılan Kilye ürünleri, erken/geç hasat sızma zeytinyağı, sofralık zeytin çeşitleri, zeytin ezmesi, domates konservesi, domates salçası, pekmez, tahin, üzüm ve meyvelerden kompostolar, reçeller ve marmelatlar, kabuklu diş badem, ceviz, susam ve doğal zeytinyağlı sabun çeşitlerinden oluşuyor.

Yepyeni bir konsept mağaza: Suvla Wine etc.

Suvla Şarapları, Kilye zeytinyağı ve doğal tarım ürünlerinin yanı sıra şarap ve etrafındaki konularda pek çok farklı ürünün meraklıları ile buluşacağı Suvla Wine etc. konsept mağazaları İstanbul’da Perpa’da, Çanakkale’de ise üretim satış mağazası olarak Eceabat’ta hizmet veriyor. Suvla Wine etc.’da yer alan ürünlere satış noktalarının yanı sıra telefonla sipariş yolu ile de ulaşabilirsiniz.
 
Telefon: 0 212 221 07 56

*** Şato tipi şarap üretimi yapabilmek için bağlar ve üretim tesisi arasındaki mesafe maksimum 30 km. olmalıdır. Suvla’da bu mesafe 14 km.’dir.

www.suvla.com
www.kilye.com.tr

Ekleme Tarihi
15.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Şarabın doğduğu toprakların ruhu Suvla, yeniden hayat buldu
Link: Şarabın doğduğu toprakların ruhu Suvla’yla yeniden hayat buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız