Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gezende eriği festivalle tanıtılıyor 

Gezende eriği festivalle tanıtılıyor

MERSİN (CİHAN)- Mersin’in Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından Gezende eriğini tanıtmak ve marka haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.


5. Gezende Erik Festivali’ne katılan Kaymakam Dündar, Gezende köyünde yetişen can ve papaz eriğinin iç ve dış piyasada marka haline gelmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Köyde yaklaşık bin ton erik üretildiğini aktaran Dündar, ürünlerin pazarlanması için bu tür festivallerin çok önemli olduğunu kaydetti. Dündar, "Erik, ilçemizin önemli geçim kaynaklarından biri. Bunun değerlendirilmesi için kaymakamlık olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. İç ve dış piyasada Gezende eriğini marka haline getirmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık ise eriğin köylülerin önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirterek, daha fazla gelir elde etmek için örtü altı yetiştiriciliğin yapılması gerektiğini söyledi.

        Konuşmaların ardından en güzel erik yarışmasına geçildi. Kaymakam Dündar’ın da jüri üyeliğini yaptığı erik yarışmasında birincisi isminin açıklanmasını istemedi. Birinci olan çiftçi, kendisine ödül olarak verilen 300 kilo gübre ve ilaçlama pompasını köy okuluna verdi. Yarışmada dereceye giren erikler ve ödüller açık arttırmayla satılarak geliri Gezende İlköğretim Okulu'na bağışlandı. CİHAN

Ekleme Tarihi
15.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gezende eriği festivalle tanıtılıyor
Link: Gezende eriği festivalle tanıtılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız