Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İlaç kalıntısının önüne iyi tarım uygulamalarıyla geçilecek 

İlaç kalıntısının önüne iyi tarım uygulamalarıyla geçilecek

İlaç kalıntıları nedeniyle çöpe giden tarım ürünlerini azaltmak için Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, iyi tarım uygulamalarına önem veriyor. 1-2 Haziran tarihlerinde 35 firmanın katılımıyla Alanya’nın Toslak köyünde, ‘İyi tarım şenliği’ düzenlenerek çiftçi bu konularda bilgilendirilecek.


Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Umut Olgun, Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu ve MSK Fuarcılık Genel Müdürü Buket Tekinsoy, şenliğe katılacak olan firma temsilcileri ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenledi.

Son dönemde bazı sebze ve meyve türlerinin çöpe gitmesi ve ilaç kalıntısı bulunması sorununun yaşanmasının ardından iyi tarım uygulamalarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Olgun, Alanya'da fuar ve şenlik anlamında eksikliği Kooperatif öncülüğünde giderilmeye başlandığını kaydetti.

Çiftçilerin 'ben ne üretirsem üreteyim satarım.' mantığından çıkıp öncelikle piyasanın ihtiyacı olan ürünlere yönelmesini istediklerini ifade eden Olgun, “Kooperatifimiz bu konuda çok önemli bir adım attı. Bu şenliklerin bölge çiftçisinin bilincinin artması, hem de kooperatifin önünün açılması adına güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Bu şenliklerde bölge çiftçisinin bilincinin artacağını düşünüyorum.” dedi.

ÜRÜNLERE TABAN FİYAT KONULSUN

Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen de, piyasa dengesini toptancı hallerinin belirlediğine dikkat çekti. Pazarın istediği ürünleri üretmenin yolunun da iyi tarım uygulamalarından geçtiğini ifade eden Özen, “Tüketici sertifikası ve kalıntısız ürün istiyor.

3 bin market zinciri olan büyük bir marketle başladık. Biz daha fazla ürün istiyoruz. Piyasa dengesini toptancı halleri belirliyor. Bugün salatalık 6 kuruş seviyesine indiyse tek sebebi hallerdir. Ürünlere taban fiyat konulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Şenlik kapsamında, tarım kütüphanesi açılışı, ihracata yönelik en iyi domates yarışması ve Toslak’ta seracılığın geliştirilmesi konulu panel ile üreticilerin iyi tarım uygulamalarında kendilerini geliştirmelerine yönelik etkinlikler yapılacak.

Toplantıda konuşan Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, tüketicilerin beklentileri doğrultusunda geliştirilen sebze grubu tohum çeşitlerinin Alanya İyi Tarım Şenliği ve Tarım Girdileri Sergisi kapsamında yer alacağını ifade etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İlaç kalıntısının önüne iyi tarım uygulamalarıyla geçilecek
Link: İlaç kalıntısının önüne iyi tarım uygulamalarıyla geçilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız