Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Köy kooperatifinden sütle ilgili örnek çalışma 

Köy kooperatifinden sütle ilgili örnek çalışma -Arguvan'ın Güngören köyünde kurulan kooperatif, sütleri özel cihazlarla kontrol ederek satın alıyor, sağlıksız sütleri imha ediyor -Kooperatif sorumlusu Bayar: -''Sağlıksız sütü, satın alıp, köylünün gözü önünde imha ediyoruz. Köylülerimizde sağlıklı süt üretimi konusunda bilinç oluştu'' 

MALATYA (A.A) - Arguvan ilçesinde kurulan köy kooperatifi, köylülerin ürettiği sütleri özel cihazlarla kontrol ederek satın alıyor, sağlıksız sütleri ücretini verip imha ediyor.
 
Bu uygulama sonucunda, köylülerde sağlıklı süt üretimi konusunda bilinç oluştuğu bildirildi.
 
     Güngören Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi sorumsulu Ali Kemal Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde üretilen sütleri günlük olarak cihazlarla kontrol ettikten sonra satın aldıklarını söyledi.

     Üç ayrı süt test cihazı ile kontrollerini yaptıklarını ifade eden Bayar, bu uygulamayı 40 gündür sürdürdükleri bildirdi. Bu dönemde, içerisinde ilaç kalıntısı ya da bozuk olduğu tespit edilen 3 ton sütü satın alarak imha ettiklerini belirten Bayar, köylüleri de sağlıklı süt üretimi konusunda uyardıklarını dile getirdi.

     Bayar, ''Köylülerimiz, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan süt elde ederken, bazı kurallara uymaları gerekiyor. Mesela, süt sağmadan 3 gün önce hayvana ilaç vermemeleri gerekiyor. İğne ile antibiyotik ilaç verilmişse, 3 gün süt alınmaması lazım. Bu testlerde sağlıksız çıkan sütü, satın alıp, köylünün gözü önünde dökerek imha ediyoruz. Başlattığımız bu uygulama sonucunda, köylülerimizde sağlıklı süt üretimi konusunda bilinç oluştu. Son günlerdeki testlerde sütte herhangi bir sorun olmuyor'' dedi.

     Kendilerinden süt alan firmaların da cihazlarla test yapmalarından dolayı böyle bir uygulama başlattıklarına işaret eden Bayar, ''İlk başlarda, ilaçlı yada ekşimiş sütü tespit ettiklerinde, yarı parasını bize ödeyerek imha ediyorlardı. Şimdi, sütümüz imha edilmeden satın alınıyor'' diye konuştu.

 

Ekleme Tarihi
16.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Köy kooperatifinden sütle ilgili örnek çalışma,arguvan
Link: Köy kooperatifinden sütle ilgili örnek çalışma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız