Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Okullarda Öğrencilere Hayvan Hakları ve Sevgisi Aşılanıyor 

Okullarda Öğrencilere Hayvan Hakları ve Sevgisi Aşılanıyor

Samsun'un İlkadım Kaymakamlığı, sokak hayvanlarının korunması ve sahip çıkılmasını sağlamak için ilçe genelindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencileri hayvan hakları konusunda bilgilendiriyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projeyle bugüne kadar 14 okulda eğitim seminerleri gerçekleştirilerek yüzlerce öğrenci bilgilendirildi. 15. Hayvan Hakları ve Hayvan Sevgisi semineri ise Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Eğitim seminerine öğrencilerle birlikte İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Gözügül, İlçe Müftüsü Keramettin Demir katıldı.

Seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, insanlara verilen hakların kullanımı yönündeki titizliğin hayvanlara gösterilmediğini belirtti. Bu nedenle toplumun eğitilmesinde ilk adımı okullarda attıklarını ifade eden Numanoğlu, "İlçemizde hayvan sevgisini, korunması, haklarının öğrencilerimizde paylaşılması noktasında etkinlik düzenledik. 14 okulda yüzlerce öğrencimize hayvan sevgisi ve haklarını anlatmaya çalıştık. Çocuklarımızda hayvan sevgisinin aşılanması ihtiyacı var. Evcil hayvanlarla ilgili çok sıkıntı yaşanmıyor ama sokak hayvanları veya doğada yaşayan hayvanlarla ilgili zaman zaman üzüntü verici tablolarla karşılaşıyoruz. Özellikle öğrencilerimiz ve çocuklarımız yeterli bilgiye sahip olmadıkları için bu hayvanları oyun aracı görebiliyor, eziyet edebiliyor, katledebiliyor. Bu da bizi çok üzüyor. Hayvanları sevmek, insanı yaratılanı sevmektir. Seminerlerimizde hayvan sevgisinin teorisini ve dinimizdeki yerini anlatıyoruz." bilgisini verdi.

İlkadım Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hüseyin Demirtaş, özellikle sokak hayvanlarının hayvanların açlık, susuzluk, işkence ve öldürülmesi tehlikeleri ile karşı karşıya olduklarının altını çizdi. Kanatlı hayvanların yuvalarının dağıtılıp yumurtalarının alındığını, doğada yaşayanların avlanıldığını, yük taşıyanların ise çok çalıştırıldığına dikkat çeken Demirtaş, "Hayvanlara karşı sevgiyle yaklaşmalıyız. Onlara zarar vermemeli, şefkatli olmalıyız. Bakımlarından, barınmalarından, temizliklerinden sorumluyuz. Onlara kötü davranmamalı, işkence yapmamalı ve öldürmemeliyiz. Sokak hayvanlarına mümkün olduğunda sahip çıkmalı, rahat yaşamalarına ve temel ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmalıyız." şeklinde konuştu.

İlkadım Müftüsü Keramettin Demir ise hayvan hakları ve sevgisini İslami emir ve gerekler üzerine anlattı. Kur'an-ı Kerim'de hayvanlarla ilgili çok sayıda ayet ve sure bulunduğunu hatırlatan Demir, "İnsanların olduğu gibi hayvanların da yaşama hakkı vardır. Bu hakları ellerinden alamayız. Zararlı olanlar bile mecbur kalınmadıkça öldürülmemelidir. Bunlar dinimize göre yasaktır. Onların bakımları, gıdalarının temini ve temizlikleri bizim sorumluluğumuzdur. Hayvanları ölüme mahkum edemeyiz. Sağarken bile onları incitmemeliyiz. Peygamberimiz, hayvanları ölüme mahkum eden ve zarar verenlerin cehennemlik olduğunu bildirmektedir." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Okullarda Öğrencilere Hayvan Hakları ve Sevgisi Aşılanıyor
Link: Okullarda Öğrencilere Hayvan Hakları ve Sevgisi Aşılanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız