Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muammer Usta, günde 5 bin adet kadayıf dolması sarıyor 

Muammer Usta, günde 5 bin adet kadayıf dolması sarıyor
 

Kadayıfçı Muammer Usta’nın işletmecisi Muammer Tanhaş, saatte 300 tane kadayıf dolması sarabildiğini söyledi.

ERZURUM - Erzurum’un özel lezzetlerinden kadayıf dolmasıyla ünlü Kadayıfçı Muammer Usta, neredeyse kentin simgesi haline geldi.

Günde 4 ila 5 bin adet kadayıf dolması yaptığını aktaran Kadayıfçı Muammer Usta’nın işletmecisi Muammer Tanhaş, “Küçük yaşlarda iş hayatına atıldım. Çeşitli lokantalarda yıllarca çalıştıktan sonra 1984 yılında kendi işyerimi faaliyete geçirdim. Bu süre zarfında kadayıf dolma üzerine uzmanlaşarak, işyerinde sadece kadayıf dolması üzerine hizmet vermeye başladım” ifadesini kullandı.

Kadayıf dolmasını yapmanın da ustalık istediğini anlatan Tanhaş, ilk başladığı dönemde günde 50 adet kadayıf dolması ürettiğini, bugün geldiği noktada ise bu rakamı günde yaklaşık 5 bin adete çıkardığını dile getirdi. Saatte 300 tane kadayıf dolması sarabildiğini ve bunun kendine has bir özellik olduğunu iddia eden Tanhaş, işletmelerinde malzemeyi titizlikle seçtiklerinden bahsetti.

Tanhaş, “Her şeyin organik olduğuna dikkat ediyoruz. 20 yıl önce elde dökülen kadayıfı halen daha kullanıyoruz. Tatlandırıcı asla kullanmıyoruz. Şekerden yapılan şerbetle yapıyoruz. Kadayıfın dökülüş şeklinden, dolmanın sarılışına, şerbetin yapılışından kızartmasına varılıncaya kadar her aşamasında ayrı bir beceri gerektiriyor. Buna hep dikkat ettik” açıklamasını yaptı.

Erzurum’da üç şubeleri hizmet verdiklerini kaydeden Muammer Tanhaş, hedeflerinin metropol kentlere der şube açmak olduğunu vurguladı. Markalaşma yolunda epey yol kat ettiklerini söyleyen Tanhaş, “Tanıtım amaçlı tüm yurtiçi fuarlara katılıyoruz. İnsanlar Erzurum’a geldiklerinde dolma Muammer Usta’dan alınacak diyorlar” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Muammer Usta, günde 5 bin adet kadayıf dolması sarıyor
Link: Günde 5 bin adet kadayıf dolması sarıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız