Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Japonlar, gül lokumunu çok beğendi 

Japonlar, gül lokumunu çok beğendi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Japonya’da 14. Uluslararası Gül ve Bahçecilik Fuarı (International Roses&Gardening Show)’nda stant açtı. Fuara katılan BAKA, dünya gül yağı üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Batı Akdeniz’de yetişen gülü Japonya’da tanıttı.


Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Altıparmak ile yönetim kurulu üyeleri İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı, Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yusuf Keyik ziyaretçilerle yakından ilgilenerek gül lokumu ikram etti.

Fuara Türkiye’den tek katılımcı kuruluş olan BAKA’nın standında, Japonca altyazılı 14 dakikalık gül belgeseli seyrettirildi. Ayrıca, Antalya, Isparta ile Burdur illerinin tanıtım filmi ve bölge turizm potansiyelini anlatan CD ve 3 boyutlu bölge turizm kataloğu dağıtıldı.

Japon ziyaretçilere gülden elde edilen kozmetik ve gıda ürünleri gül lokumu, gül kremi ile gül suyu ikram edilen BAKA standında, Isparta’nın Gönen ilçesi ile Gülcü mahallesindeki bayanların ürettiği kapı süsleri, magnetler, heybesinde ve arabasında çuvallarında gül bulunan eşek, gül motifli çanta ile havlu gibi çok sayıda gül temalı hediyelik eşyalar da sergilendi. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, kendi elleriyle Japon ziyaretçilere gül lokumunu ikram etti. Japon ziyaretçiler, ilk kez tattıkları gül lokumunu çok beğendi.

Japonya’dan sadece gül çiçeği toplamak her yıl mayıs-haziran aylarında dünya gül üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştiren Bulgaristan’a 40 bin turist gidiyor. Gittikleri yerlerde en az birer hafta kalan bu turistler, kültür turlarına da yoğun ilgi gösteriyor.

Tokyo Büyükelçiliği’nde brifing alan BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Tokyo’nun Shibuya Belediyesi, TÜRSAB ayarındaki Japonya Turizm Seyahat Acentaları Birliği JATA ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı’na bağlı, kar amacı gütmeyen yarı özel organizasyon Japon Dış Ticaret Örgütü JETRO yöneticileri ile toplantı yaptı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Japonlar, gül lokumunu çok beğendi
Link: Japonlar, gül lokumunu çok beğendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız