Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Su Ürünleri Fakültesi 

Su Ürünleri Fakültesi'nden Kastamonu'ya dev proje

KASTAMONU (CİHAN)- Türkiye’de pek çok yerde su ürünleri fakültesi kurmaya vesile olan, yetiştirdiği talebeleri üç ayrı üniversitede rektör olan su ürünleri uzmanı Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın dekanlığında kurulan Kastamonu Su Ürünleri Fakültesi, ilin kalkınması ve gelişmesi için yaptığı projelerle adından söz ettirmeye başladı.


        Türkiye’nin en büyük balık üretim tesisini İnebolu'ya kazandıracak olan fakülte, Kastamonu’nun doğal güzelliklerinin ve potansiyelinin ele alınacağı ulusal bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Susak Kafe’de kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras ve genç yardımcıları, Kastamonu’nun su ürünleri konusundaki potansiyeline dikkat çekerek, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

        Bakanlar kurulu kararı ile 2001 yılında kurulan Kastamonu Üniversitesi İnebolu Su Ürünleri Fakültesi, 2011 yılına kadar fiili olarak faaliyette bulunmamıştı. Devam eden süreçte 2011 yılında yapılan dekan ve öğretim üyesi atamaları ile tekrar hayatiyete geçirildi. Faaliyete geçtiği yaklaşık bir yıllık süreçte Prof. Dr. M. Sıtkı Aras dekan olarak atandı ve Yrd. Doç. düzeyinde 4 öğretim üyesi eğitim kadrosuna kazandırıldı.

        Yapılan toplantıda konuşan Sıtkı Aras, "Kurumsal olarak eksiklikler giderilmiş, bilimsel araştırmalara yönelik projeler hazırlanmış, İnebolu ilçesinde yapılacak olan Araştırma ve Uygulama Merkezi için gerekli olan fizibilite çalışmaları ve projelendirme faaliyetleri nihayete erdirilmiştir. Bunun yanı sıra 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda öğrenci alımı için hazırlıklara başlanmış ve bu kapsamda il ve ilçeler bazında tanıtım programları hazırlanmıştır. Öğretim üyelerimizin koordinasyonunda 7 lise ve 6 dershane ile programlar yapılmış ve yaklaşık bin lise son sınıf öğrencisine fakültemizin tanıtım broşürleri, üniversitemizin tanıtım katalogları dağıtılarak, Su Ürünleri Fakültesi'nin görsel olarak tanıtımı yapılmıştır.” dedi.

        "SU ÜRÜNLERİ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

        Fakültenin, eğitim-öğretim hazırlık faaliyetleri ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra üniversitelerin bulundukları bölgelerin kalkınmalarına yönelik vazifelerini ihmal etmediğine de değinen Sıtkı Aras, “Bölgedeki su ürünleri potansiyelinin yerinde ve doğru kullanımı adına bölgede kurulu olan birçok su ürünleri üretim tesislerine ziyaretlerde bulunmuş, üreticilerin yaptıkları uygulamalar yerinde değerlendirilmiş ve görülen eksikler üzerine çeşitli hibe programlarına yönelik olarak su ürünleri üretimi ve eğitimi konularında projeler hazırlanmıştır. Yaz sezonu ile birlikte bölgenin su ürünleri üretim alanlarına yönelik envanter çalışmalarına hız verecek olan fakültemiz, bu bağlamda Kastamonu iline su ürünleri yatırımlarının gelebilmesi adına birçok üretici firma ile de bağlantıya geçmiştir.” şeklinde konuştu.

        "KASTAMONU’NUN DOĞAL ZENGİNLİKLERİ SEMPOZYUMU HAZIRLIYORUZ"

        Şehrin ekonomik kalkınmasının planlama öncülerinden olmayı misyon edinen fakültenin, su ürünleri sektörünün dışında şehrin ekonomisine fayda sağlayabilecek unsurları içeren bir sempozyum programının da hayatiyete geçirildiğini kaydeden Aras, "16-17 Ekim 2012 tarihinde düzenlenecek olan ‘Kastamonu’nun Doğal Zenginlikleri’ isimli sempozyum programı, ildeki ilgili resmi kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının yerlerinde ziyaret edilerek görüşlerinin alınması ile programlanmıştır. İlin tarımsal üretim projeksiyonu, su ürünleri, orman ve orman ürünleri, tarihi dokusu, turizm potansiyeli ve turizm alanları, milli parkları, marka ürünleri gibi daha birçok ekonomik fayda sağlayabilecek konunun ele alınacağı sempozyum programında, Kastamonu ilinin yetiştirdiği birçok bilim adamı ve iş adamı bir araya getirilecektir.

        Kastamonu Üniversitesi bünyesinde henüz çok yeni olan fakültemiz, üniversitemizin son 10 ayda göstermiş olduğu büyüme ve gelişmeye paralel olarak hem eğitim öğretim faaliyetleri hem de bulunduğu ile karşı sorumlulukları kapsamında çok önemli çalışmalar yapmıştır. Bu bağlamda, Kastamonu’nun gelişmesi adına en küçük bir çaba gösteren her ferdin, her kurumun, her sivil toplum kuruluşunun yanında ve destekçisi olan fakültemiz, bütün öğretim üyeleri ile Kastamonu halkının ve öğrencilerimizin hizmetindedir.” dedi.



CİHAN

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Su Ürünleri Fakültesinden Kastamonuya dev proje
Link: Su Ürünleri Fakültesi'nden Kastamonu'ya dev proje




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız