Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Eylül 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fırıncı küreğini eline alan rektörler cıvıklı pişirdi 

Fırıncı küreğini eline alan rektörler cıvıklı pişirdi

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Develi ziyareti sırasında fırıncı küreğini eline alarak cıvıklı pişirdi. Rektörler, pişirdikleri cıvıklının tadına bakarak not verdi.


Develi ilçesini ziyaret eden rektörler, girdikleri pide salonunda cıvıklının hazırlanması ve pişirilmesi konusunda ustadan bilgi aldı. Sonra taş fırının başına rektörler geçti. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, daha önce aynı pide salonunda cıvıklı pişirerek ustalardan tam not almıştı. Cıvıklı pişirmede kürek kavrama, fırından cıvıklıyı kürek üzerinde çıkartma gibi konularda yapılan değerlendirme dikkate alınıyor. Ustalar, bu kriterlere göre yaptığı değerlendirmede Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca’ya en yüksek puanı verdi. Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, kriterlere göre daha az puan aldı.

Rektör Prof. Dr. Özkanca, cıvıklı pişirmenin kolay olmadığını belirterek ustalara teşekkür etti. Prof. Dr. Asyalı, pişirdiği cıvıklıyı herkese ikram etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fırıncı küreğini eline alan rektörler cıvıklı pişirdi
Link: Fırıncı küreğini eline alan rektörler cıvıklı pişirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız