Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KAR-DER den fidan seferberliği 

KAR-DER'den fidan seferberliği

KONYA (CİHAN)- Konya Karapınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) Yeşilyurt Kasabası’nda üç bin sedir ve çam fidesini toprakla buluşturdu.


Karapınarlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsoy, yönetim kurulu üyeleri ve aileleri ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Bekir Yenen'in katıldığı fidan dikme merasimi yaklaşık üç saat sürdü. Hatıra ormanı ile ilgili açıklama yapan Mustafa Özsoy, "Şimdilik üç bin sedir ve çam fidanını toprakla buluşturduk, Yeşilyurt kasabasından başladığımız bu çalışmalarımız Karapınar ve civarında da devam edecek. Karapınarlılar Derneği’nin ismi bu hatıra ormanında ölümsüzleşecek inşaallah." dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Bekir Yenen ise fidan dikimi için kasabayı tercih eden Karapınarlılar Derneği’ne teşekkür etti. Bu fidan dikimi için işçileri seferber ettiklerini ifade eden Yenen, "500 metre uzunluğu 150 metre eninde, beşer metre arayla fidanlarımızı dikip damlamalarını da yaptıracağız. Fidanlarımızın etrafına da çiti de çektireceğiz. Türkiye'de Karapınar’ın kuraklaşma oranları belli, Karapınarlılar olarak ilçemizi el ele yeşerteceğiz.” şeklinde konuştu. Fidan dikimi sonunda katılan misafirlere Belediye Başkanı Bekir Yenen saç böreği ikram etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: KAR-DER den fidan seferberliği
Link: KAR-DER den fidan seferberliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız