Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Herkes Türk gibi yaşarsa 1 dünya yetmiyor 

Herkes Türk gibi yaşarsa 1 Dünya yetmiyor

WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı: "Dünyadaki her insan bir Hintli gibi yaşarsa, mevcut dünyamızın yarısı kadar bir dünyayla idare edebiliyoruz. Dünyadaki her insan bir Türk'ün tüketim alışkanlıklarıyla yaşarsa 1,5 dünyaya ihtiyaç var demektir"


İSTANBUL - Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, dünyadaki her insanın bir Hintli gibi yaşaması halinde mevcut dünyanın yarısı kadar bir dünyayla idare edilebileceğini belirterek, "Bir Türk'ün tüketim alışkanlıklarıyla yaşarsa 1,5 dünyaya, bir Amerikalı'nın tüketim alışkanlıklarıyla doğadan talebini sürdürürse 3,9 dünyaya ihtiyacı var demektir. Bu, hiçbir şekilde sürdürülebilir bir tablo değildir" dedi.

Türk Vakfı tarafından bu yıl "Yeni Bir Dünya Kurmak-Building A New World" ana temasıyla düzenlenen "2. İstanbul World Political Forum IWPF" kapsamında gerçekleştirilen "Dünyanın Hafife Aldığı Sorun: Çevre" başlıklı oturumda konuşan Bayar, 2008 verilerine göre yeryüzünün biyokapasitesinin 12 milyar küresel hektar, insanoğlunun ekolojik ayak izinin ise 18 milyar küresel hektar olduğunu belirtti. İnsanoğlunun doğadan, doğanın sunabildiğinden yüzde 50 fazla kaynak kullandığını anlatan Bayar, şunları kaydetti: "Dünya, insanoğlunun kendinden bir yıldaki talebini ancak 1,5 yılda yerine koyabiliyor. Bu, bir noktadan sonra doğanın bu talebi karşılayamayacağı anlamına gelir. Dünyadaki her insan bir Hintli gibi yaşarsa, mevcut dünyamızın yarısı kadar bir dünyayla idare edebiliyoruz. Dünyadaki her insan bir Türk'ün tüketim alışkanlıklarıyla yaşarsa 1,5 dünyaya ihtiyacımız var demektir. Bir Amerikalı'nın tüketim alışkanlıklarıyla doğadan talebini sürdürürse 3,9 dünyaya ihtiyacı var demektir. Bu, hiçbir şekilde sürdürülebilir bir tablo değildir. Dünya, miladi takvimin başladığı sıfır yılından 1900 yılına kadar bir milyar insan, 1900'den 2010'a kadar 5,4 milyar ilave daha insan üretmiştir. Dünya, 1900 yılda yarattığının 5 misli insanı 100 yılda üretmiştir. Dolayısıyla dünya nüfusuna her 20 yılda bir, bir milyar insan eklenmektedir."

Bayar, yıllık sera gazı artırımında Türkiye'nin dünyada en kötü ikinci ülke olduğuna dikkati çekti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Herkes Türk gibi yaşarsa 1 dünya yetmiyor
Link: Herkes Türk gibi yaşarsa 1 Dünya yetmiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız