Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sarıgöl'de Bağ Danışma Kurulu Toplantısı

Bağ Danışma Kurulu toplantısı Sarıgöl Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçenin üzümün anavatanı olduğunu, bu nedenle daha kaliteli ürün elde etmek için kalıtı sorununu ortadan kaldırmak gerektiğini, toplantıyı da bu amaçla düzenlediklerini söyledi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, girdi fiyatlarının yüksek, ürün fiyatlarının düşük olduğunu dile getirdi.

Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Bağ Danışma Kurulu'nu çalışmalarından dolayı kutladığını belirterek, "Kurul üzümün Türkiye ve dünya gündemine girmesini sağlamaktadır"dedi.

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran ise Bağcılık Danışma Kurulu toplantılarının ilkini Salihli'de başlattıklarını, Sarıgöl'deki toplantının dördüncü toplantı olduğunu kaydederek, "Toplantılarımızda üzümde ve bağ yapraklarındaki ilaç kalıntıları, tarım sigortalarının önemi gibi konuları ele alıyoruz" dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu,

"Tarım ilaçlarının etkileri yüksektir. Düşünmeden bilinçsiz olarak atıldığında başımıza bela olmaktadır. Çevremize baktığımızda fazla böcek görmememizin nedeni fazla ilaçlama yapılmasındandır. Türkiye'de kullanılan tarım ilaçları 25-30 ton arasındadır. 2002 yılında 12 ton, 2011 yılında 22 ton, 2012 yılında 35 ton tarım ilacı tüketimi olmuştur" diye konuştu.

Tarım ilaçlarının çevreye çok fazla etki ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Durmuşoğlu, "Fazla ilaçlar suya, toprağa ve havaya gider. Bugün idare eder ama yarın ne olacak- Tarım ilaçları arka arkaya atılınca bitkilerde bağışıklık kazanmakta ve yararı olmamaktadır" dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Türkiye'de çok üzüm çeşidi bulunduğunu dile getirerek, "Ülkemizde 200 tür üzüm bulunmakta. Bize yetişen ülke yok. Manisa Ege Bölgesi'nin yüzde 36'sını yetiştirmektedir. Üzüm bakımından dünyada dördüncü sıradayız. Üzüm bağlarının toplu olarak bulunduğu dünyada tek ülkeyiz. Ülkemizde 2011 yılında 214 bin ton kuru üzüm ihraç ederek, dünya ihtiyacının yarısını karşıladık. Dünyanın en eski üzüm türü olan Sultaniye üzümüne sahibiz. Aynı zamanda dünyaya yayılmasını sağladık" şeklinde konuştu.

- MANİSA - (AA)

Ekleme Tarihi
20.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sarıgöl, Bağ Danışma Kurulu Toplantısı, üzüm, meyve, meyvecilik
Link: Sarıgöl'de Bağ Danışma Kurulu Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız