Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anneler Günü 

Anneler Günü'nün favori hediyesi çiçek oldu -11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem gerçekleştirilirken, internet sitelerinden bu yıl 1,9 milyon adet alışveriş yapıldı

İSTANBUL (A.A) - Bu yıl Anneler Günü'nün favori hediyesi internetten adrese teslim çiçekler oldu.

     Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı.

     BKM tarafından açıklanan verilere göre, Anneler Günü alışverişlerinin yoğun olarak yapıldığı 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem gerçekleştirildi. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 12,3 milyon düzeyindeydi. E-ticaret işlemlerine bakıldığında ise geçen yıl 1,4 milyon adet alışveriş yapılan internet sitelerinden bu yıl 1,9 milyon adet alışveriş gerçekleştirildi.

     Türkiye genelinde en çok internetten alışverişinin yapıldığı kent yine İstanbul olurken, İstanbul'u başta Ankara ve İzmir olmak üzere diğer büyük iller izledi. İller sıralamasında bu yıl geçmiş yıllara göre Anadolu illerinde internetten yapılan alışveriş dikkati çekti.

     İnternetten alışverişte Hakkari, Ağrı, Mardin, Şırnak, Sivas yüzde 100 büyüme gösteren iller oldu, Van dışında tüm illerdeki işlem adetlerinde artış yaşandı.

     İnternetten adrese teslim çiçekler yine annelere verilen en özel hediyelerin başında yer aldı. Çiçeğin dışında, son yıllarda popülerliği giderek artan online giyim, aksesuar alışverişlerinin yapıldığı özel alışveriş siteleri ve sanal kuyumcular da annelerine hediye almak isteyenlerin tercih ettiği mecralar oldu.

     Geçen yıla göre hem giyim hem de mücevherlerin internet üzerinden satışı yüzde 100'ün üzerinde artış kaydetti.
    
     -Anneler sevgilileri geride bırakamadı-
    
     Bu yıl Sevgililer Günü ve öncesindeki 2 gün boyunca yapılan alışveriş 2,2 milyon adetle Anneler Günü'nde ve öncesindeki günlerde yapılan 1,9 milyon adet e-ticaret işlem sayısını geride bıraktı. Geçen yıl Anneler Günü'nde yapılan internet üzerindeki alışverişler, Sevgililer Günü'nü geride bırakarak yılın en yüksek işlem adedinin gerçekleştirerek rekor kırmıştı.
     Anneler Günü ve öncesindeki 2 günde, sanal kuyumculardan 7 binin üzerinde alışveriş yapılarak Sevgililer Günü'ndeki yaklaşık 6 bin 700 adet alışverişin ise üzerine çıkıldı.
   

Ekleme Tarihi
20.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Anneler Günü'nün favori hediyesi çiçek oldu
Link: Anneler Günü'nün favori hediyesi çiçek oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız