Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Köylü Çiftçilere Şok Karar 

KÖYLÜ ÇİFTÇİLERE ŞOK KARAR 

GİRESUN’UN ESPİYE İLÇESİNDE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ TARAFINDAN KÖYLÜ ÇİFTÇİLERE KÖYDE YETİŞTİRDİKLERİ ÜRÜNLERİN YANI SIRA TOHUM VE FİDAN SATIŞININ YETKİ BELGESİZ YASAK OLDUĞU TEBLİĞ EDİLDİ

GİRESUN (İHA) - Giresun’da Pazar yerlerinde kendi ürettikleri ürünlerle birlikte fidan ve fide satan köylülere İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yasak uyarısı yapıld
ı.

Giresun’un Espiye ilçesinde kurulan haftalık Pazarda kendilerine ayrılan yerde ürettikleri lahana, kıvırcık, maydanoz, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra tohum ve fidelerin yasak olduğunun tebliğ edilmesi köylü çiftçileri şaşkına çevirdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir ekip ve zabıta tarafından denetime tabi tutulduktan sonra ürün, tohum ve fide satışı yapabilmeleri için mutlaka ruhsatlarının bulunması gerektiği ve uyarı tutanağı tutulduğunu belirten köylü çiftçiler, şaşırdıklarını belirttiler.

Haftaya kadar gerekli ruhsatı alamamaları halinde satış yapamayacaklarını belirten Feride Kavgacı; “ Köyde kendi tarlamda ürettiğim, ürünleri ve tohumları satarak aile ekonomimize katkı sağladığım gibi fasulye tohumu satıp yeri geliyor kabak tohumu satın alıyorum. Köyden şehre göç edenlere de köydeki ürünlerimi satıyorum. Bizim ürünlerimiz katkısız GDO’suz ve hormonsuz. Ailemin ihtiyacını ben karşılıyorum. Bize ruhsat alınması gerektiği söyleniyor. Bunu yapmak için dükkan tutacağım, Ziraat Mühendisi çalıştıracağım gibi bir takım şartlar var. Bunları yapacak imkanım olsa hiç burada yağmurun, karın, güneşin altında bir bağ lahana satmak için sabahtan akşama beklemem. Bir dönüm yerim var. Hem ihtiyacımı karşılıyorum hem de ekmek paramı çıkarıyorum.”

Ekleme Tarihi
20.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Köylü Çiftçilere Şok Karar
Link: Köylü Çiftçilere Şok Karar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız