Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rusya 

Rusya'da domuz vebası alarmı: 100'den fazla domuz itlaf edilerek yakıldı

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'nın kuzeyinde yabani domuzlar arasında domuz vebasının ortaya çıkması, yetkilileri harekete geçirdi. Rusya Bitki Koruma ve Karantina Federal Servisi (Rosselhoznadzor) Leningrad bölgesine komşu köy ve yerleşim alanlarında gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.


Novgorod bölgesindeki Dubrovo çiftliğinde domuz vebasının ortaya çıkması üzerine köy tesisi karantinaya alındı. Novgorod Bölge Valisi Sergey Mitin'in imzaladığı özel kararnameyle Dubrovo çiftliği 20 Haziran'a kadar kapatıldı. Domuz vebasıyla mücadele çalışmaları bağlamında bölgede 98 domuz itlaf edilerek yakıldı. Novgorod'un Okulovski köyünde de 8 domuz itlaf edildi. Valilikte yapılan acil toplantıda Vali Yardımcısı Aleksandr Filippov, yapılan çalışmaları masaya yatırarak, domuz vebasının kapsama alanına Ozerka, Ramenye, Sosnitsa, Kurakino, Zaborka ve Vargusova köylerinin girdiğini söyledi.

Komşu Tula bölgesindeki Zaokski ormanlık alanında da domuz vebasının ortaya çıkması üzerine yetkililer bölgeyi karantina altına aldı. 30 Nisan'da da Tula'nın Leninski bölgesinde bulunan 13 yabani domuzun veba virüsü taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Nisan ayında Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, Gürcistan’ı Afrika domuz vebası sabotajı yapmakla suçlamıştı. Onişenko, Rusya’nın güney bölgelerinde üç yıldır devam eden salgın nedeni ile 440 binden fazla domuzun itlaf edildiğine işaret etmişti.

Afrika domuz vebası olarak da bilinen hastalık ilk kez 1903’te tespit edildi. Evcil ve yabani hayvanlarda görülebilen hastalık, hasta hayvandan diğer hayvanlara rahat geçebiliyor. Virüsün insanlar üzerinde olumsuz etkisi bulunmuyor.
CİHAN

Ekleme Tarihi
20.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: domuz vebası alarmı,rusya
Link: Rusya'da domuz vebası alarmı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız