Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık gübrelemesinde dikkat edilecek hususlar anlatıldı

GİRESUN (CİHAN)- Gedikli Mahallesi Eğitim Kültür Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, üyelerini bilgilendirmek için gübreleme ve ilaçlama konulu seminer düzenledi.


        İlaçlamanın zamanında yapılması gerektiğini söyleyen dernek başkanı Yusuf Erişti, “Yoğun geçen kış şartları sebebiyle bu yıl fındık sürgünleri geç uyandı. Zor bahar döneminde yapılacak olan azotlu gübreleme için bilgilendirme programı düzenledik.” dedi. Giresun İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu Başkanı Ziraat Mühendisi Osman Kolukısa, doğru gübrelendirmeyi şu sözlerle açıkladı: "İlk azotlu gübreleme şubat sonu mart başı sürgünleri uyanmaya başladığında uygulanır. İkincisi ise sürgün büyümesi durduğunda yani mayıs ayı sonu haziran başı gibi uygulanır. İlk gübreleme sürgün sayılarını artırarak karanfil büyümesinin daha iyi olmasını sağlar.
 
İkinci gübreleme ise oluşacak meyveleri doğrudan etkiler. Meyvelerin daha iyi gelişimi için önemlidir. İkinci gübreleme ile yaprak koltuklarında bulunan tomurcuklar daha çok dişi çiçeklere dönüşür. Bu ise gelecek yılın verimini de etkiler. Azotlu gübre dalların izdüşümünün 30-40 cm gerisine uygulanmalıdır. Ocak diplerine uygulanmamalıdır. Aynı zaman da 3-5 santimetre kadar da toprağa karıştırmak verimde olumlu sonuçlar alınmasını etkiler.”

CİHAN

Ekleme Tarihi
21.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık gübrelemesi
Link: Fındık gübrelemesinde dikkat edilecek hususlar anlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız