Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Asüd: Süt Kampanyaları Kesintisiz Devam Etmeli 

Asüd: Süt Kampanyaları Kesintisiz Devam Etmeli

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, her yıl 21 Mayıs günü kutlanan "Dünya Süt Günü"ne ilişkin "Dünya ortalamasına göre düşük olan süt tüketimimizin artırılmasına yönelik kampanyalar kesintisiz devam"...


Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, her yıl 21 Mayıs günü kutlanan "Dünya Süt Günü"ne ilişkin "Dünya ortalamasına göre düşük olan süt tüketimimizin artırılmasına yönelik kampanyalar kesintisiz devam etmeli" açıklamasında bulundu Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, her yıl 21 Mayıs günü kutlanan "Dünya Süt Günü"ne ilişkin "Dünya ortalamasına göre düşük olan süt tüketimimizin artırılmasına yönelik kampanyalar kesintisiz devam etmeli" açıklamasında bulundu.

Çallı, her yıl 21 Mayıs günü kutlanan "Dünya Süt Günü"ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Şimdiye kadar Türkiye'de yapılan süt tüketimini artırmaya yönelik kampanyalardan biri olan "okul sütü" projesine değinen Çallı, başta yaşanan bir takım sıkıntıların geride kaldığını, dağıtımın son derece sağlıklı bir şekilde yapılmasına devam edildiğini savundu.

ASÜD Başkanı Çallı, bu projenin devam etmesi gerektiğini belirtirken, "Ülkemizde süt ve süt ürünleri tüketimi maalesef gelişmiş ülkelerin gerisindedir. Aradaki tüketim farkı, özellikle içme sütünde belirgin bir şekilde görülmektedir. Birçok Avrupa Birliği ülkesinde ve Avustralya'da 100 kilogramı aşan, ABD ve Kanada'da ise 100 kilograma yaklaşan yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Türkiye'de henüz 26 kilogramdır" dedi.

Çallı, "Türkiye'nin süt ve süt ürünleri üretimi bakımından dışarıya bağımlı bir ülke olmadığını vurgularken şöyle devam etti:

"Dünya Süt Günü, süt ve süt ürünlerinin öneminin ele alındığı ve anlatıldığı özel bir gün olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. İnsan beslenmesindeki öneminden ötürü, daha önceleri ulusal ölçekte birçok ülke tarafından çeşitli tarihlerde kutlanırken, 2001 yılında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün öncülüğünde 1 Haziran'ın "Dünya Süt Günü' ilan edilmesiyle Yaygın olarak bu tarihte kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca 1991 yılında başlatılan "Süt Tüketimini Artırma Kampanyası' çerçevesinde 21 Mayıs "Dünya Süt Günü' ve bu tarihi kapsayan hafta "Süt Haftası' olarak kutlanmaktadır." - Ankara -
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Asüd, Süt Kampanyaları Kesintisiz Devam Etmeli
Link: Asüd: Süt Kampanyaları Kesintisiz Devam Etmeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız