Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dünya Süt Günü IcerikbannerUrl

Dünya Süt Günü'nde 10 bin paket süt dağıtıldı

Kayseri’de 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle vatandaşlara 10 bin paket süt dağıtıldı. Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, sütün siyasi malzeme yapılmaması çağrısında bulundu. Çakı, Türkiye’de süt üretiminin gelişmiş ülkelere göre çok az olduğuna dikkat çekti.


Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programda süt üretimi yapan firmaların da desteği ile 10 bin paket süt dağıtıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Aydın Çalışkan, sütün insan sağlığı için yaranlarına dikkat çekmek amacıyla süt dağıtımı programı düzenlediklerini ifade etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı ise gelişmiş ülkelerde kişi başına yıllık süt tüketiminin 150 litreyi bulurken, Türkiye'de bu rakamın 30 litrede kaldığını ifade etti. Sağlıklı bir nesil yetişmesi adına süt tüketiminin artması gerektiğini kaydeden Çakı, düzenli süt tüketiminin olmamasının da üretimi olumsuz etkilediğini vurguladı. Çakı, “Biz sütün insan salığı için önemine işaret etmek, süt tüketimini teşvik etmek amacıyla süt dağıtımına karar verdik. Amacımız insanlarımızın süt içmelerini ve aldıkları besin arasında süte de yer vermelerini sağlamaktır.” dedi.

Okullarda süt dağıtımı projesini desteklerini ve bu çalışmadan dolayı hükümete teşekkür ettiklerini belirten Çakı, “Süt tüketimini artırmak, çocuklarımızın süt içmesine imkân sağlayan bu projenin devamını istiyoruz. Bu çalışmanın da siyasi malzeme yapılmamasından yanayız. Çünkü okuldaki süt tüketimi hem çocuklarımın sağlığı ve süt tüketimini özendirme adına hem de üretici adına önemli katkı sağlamaktadır.” diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Dünya Süt Günü nde 10 bin paket süt dağıtıldı
Link: Dünya Süt Günü'nde 10 bin paket süt dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız