Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sebze fidesi dağıttı  

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sebze fidesi dağıttı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Havza, Vezirköprü, Ladik ilçelerinde sulamaya açılan alanlarda sebze üretimini teşvik etmek amacıyla köylülere sebze fidesi dağıttı.


İl Özel İdaresi kaynaklı 'Sebzeciliği Geliştirme Projesi' kapsamında alımı yapılan 100 bin adet Hibrit Grando F1 Domates fidesi ile 100 bin adet Hibrit Orion F1 Biber fidesi 'Muayene ve Kabul Komisyonu' gözetiminde Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçe müdürlüklerine yapıldı. İlçe Müdürlükleri, sözkonusu fideleri önceden kaydını yaptırmış olan çiftçilere dağıttı.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bu fidelerin üretimiyle ilgili ilçe çiftçilerinin ekonomik yönden gelirlerini arttırma imkânına kavuşmaları ve dolayısıyla da buralardaki refah payının yükseltilmesi hedefliyor. Projeye çiftçiler tarafından büyük bir talep gösterildiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Dağıtımda, çiftçi tarafından sıklıkla talep edildiği gözlenen Hibrit çeşitlerin, proje kapsamında çiftçiye dağıtılmış olması projeye ilginin fazla olmasında önemli etkendir." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu proje kapsamında, çiftçilerimize yeni üretim tekniklerinin öğretilmesi amacıyla, dağıtımı yapılan ürünlerin yetiştiriciliği konularında gerekli teknik bilgi verilmesi sağlanacaktır.

Doğru üretimin doğru bilgilendirmeden geçtiği varsayılarak; yıllardır geleneksel ürünler yetiştiren yöre insanlarına, sulu tarımın avantajlarının anlatılması sağlanacak ve bu doğrultuda imkanların en optimum şekilde değerlendirmesi için ilgili alanlarda; yetiştiricilik, zararlı ve hastalık yönünden düzenli kontroller Müdürlük elemanları tarafından, düzenli bir program dahilinde yapılacaktır." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sebze fidesi dağıttı
Link: Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sebze fidesi dağıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız