Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
vali ipek 

Vali İpek, Bayburt’ta yerli tohuma destek sözü verdi

Bayburt’ta alternatif üretim alanlarını geliştirmek amacıyla törenle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere sebze fidesi dağıtıldı.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Genel meclis Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul ve çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, Bayburt genelinde alternatif üretim alanları geliştirilerek, daha fazla katma değer kazandırmak amacıyla sürdürülen çalışmaların olumlu sonuç verdiğini söyledi. Sulamaya açılan tarım alanlarındaki artışın, beraberinde ürün çeşitliliğini getirdiğini belirten Ertuğrul, "Bu kapsamda, İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak, meyvecilik, tarla bitkileri üretimi, yem bitkileri üretimi ve sebzeciliği geliştirme projesi de uygulamaya konularak ciddi başarılar elde edilmeye başlanmıştır. Bu tür çalışmalar bu yıl da artarak devam edecektir." dedi.

Bayburt Valisi Hasan İpek ise sebze yetiştiriciliği açısından sevindirici gelişmeler karşısında mutluluk duyduğunu söyledi.

Çiftçilere geleneksel tohumlardan fide üretimi dağıtma sözü veren İpek, bu şekilde daha lezzetli ve kaliteli bir ürün yetiştiriciliği gerçekleştirebileceklerini kaydetti. 'Dünya tarımından en büyük payı alan küçücük İsrail’in yaptığı gibi biz de Bayburt olarak niye yapmayalım' diyen İpek, bir yerden başlamanın artık vaktinin gelip geçtiğini vurguladı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Vali İpek, Bayburt ta yerli tohuma destek sözü verdi
Link: Vali İpek, Bayburt’ta yerli tohuma destek sözü verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız